Odabir cipela za vjenčanje prema vašem tipu noge

Bliži se svadbena svečanost, a Vaša najveća briga je odabir pravilnih i kvalitetnih cipela.

Osim što one moraju biti stilski u skladu s vašom vjenčanicom vrlo je bitno da vodite računa o tome da su one prije svega udobne. Imajte na umu da trebate u njima provesti vrijeme u crkvi, a kasnije cijelu noć plešući s vašim uzvanicima. Osim udobnosti veliki naglasak treba staviti na odabir cipela koje pristaju vašoj tjelesnoj građi.

Ne možete samo radi estetike odabrati par cipela koji vam se sviđa ako one nikako ne pristaju vašem obliku stopala i listova. Trebate voditi računa o vašim tjelesnim proporcijama, nedostatcima i prednostima.

Cilj vam je da vaša noga na dan vjenčanja zablista i izgleda lijepo, stoga trebate shvatiti koje su prednosti vaših stopala kako bi ih što bolje pripremili za vaše vjenčane cipele. Svaka cipela, ako je pažljivo odabrana može samo poboljšati cjelokupan izgled i stil odijevanja. Važno je da ste svjesni svojih proporcija kako bi na kvalitetan način odabrali cipele koje zaista odgovaraju obliku i građi vašeg tijela.

 

Tanke noge i uski gležnjevi

Ako pripadate ovoj skupini sretnica ste i priroda vas je usrećila! S dugim, tankim nogama i uskim gležnjevima nećete nimalo pogriješiti ako odaberete sandale na visoku petu. Vaša noga izgledat će vizualno više, mišići listova dobiti će na strukturi i izgledat će vretenasto.

Slobodno si dopustite sandale s remenčićima, sitnim detaljima ili vezicama kako bi poboljšali cjelokupan dojam. Ovakav oblik cipela “dopušten” je samo za skladan tip građe, dok bi žene koje imaju jaču građu, poput izraženijih bokova, širokih listova te kratkih nogu, trebale izbjegavati ovakav oblik cipela jer će im upravo remenčići ili cipele na vezanje, vizualno skratiti noge te će one izgledati glomazno.

odabir-cipela-2

 

Kratke noge i širi listovi

Žene kruškolike građe većini slučajeva imaju jaču građu i šire listove. Kako bi izbjegli efekt skraćivanja nogu i glomaznog izgleda, cilj vam je noge vizualno izdužiti. To nećete postići sandalama i sitnim detaljima. U ovakvim cipelama vaše noge izgledat će vizualno jače, a to nije estetski i nije ono što želite dobiti.

Da bi vaše noge izgledale duže i tanje kod ovakvog oblika građe preporučuje se korištenje cipela poznatih pod nazivom salonke koje nemaju remenčiće ili vezivanje oko noge, a njihova otvorenost daje nam prividan oblik izduženih nogu. Osim odabira salonki za vašu svadbenu svečanost, kod ovakvog oblika građe nogu preporučujemo vam cipele koje imaju platforme. Ovim stilom vaše noge će izgledati dulje, a vi ćete se doimati višim.

odabir-cipela-1

 

Problem uskih i širokih stopala

Mnoge žene našle su se u situaciji da zbog svojih uskih ili širokih stopala ne mogu pronaći svoje idealne cipele. Ženama s uskim stopalom problem je što im većina cipela izgleda veliko i preširoko, dok drugima noga izgleda glomazno i dobiva se dojam da su se ugurale u manji broj cipela nego što zaista nose.

Žene s ovim problemima imaju daleko manju mogućnost izbora cipela jer će im u većini slučajeva noga kliziti zbog uskog stopala ili će im biti premala radi širine stopala. Nažalost, većina koja ima usko stopalo će morati puno više vremena provesti u traženju idealnih cipela, a kada ih pronađu imat će manje opcije samog odabira.

Mnogo je tvrtki koji se bave posebnom proizvodnjom cipela i imaju specijalizirane serije cipela upravo za ovakva stopala. Kod širokog stopala preporučuje se odabir jednog broja većeg od uobičajenog broja noge kako bi se dobilo na širini, a samo stopalo se ugodnije osjećalo. Jedan broj više kod širokog stopala nije toliko vidljiv, a vaše stopalo će vam biti zahvalno i izgledati uže.

odabir-cipela-11

Piše: Wish.hr

Facebook Like Button