Vera Ellen Wang modna dizajnerica koja je osvojila svijet vjenčanicama

Vera Ellen Wang, američka dizajnerica kineskog podrijetla, od sanjarenja da će postati vrhunska klizačica do uspješne karijere kreatorice u modi, čije su prestižne kreacije osvojile srca mnogih mladenki.

Vera Ellen Wang, rođena je 1949. godine u New Yorku, i kao mlada djevojka živjela je u luksuznom dijelu grada na predjelu Park Avenije gdje je bila u svakodnevnom doticaju sa stvarima i ljudima iz visokog društva što je stvaralo njen stil života.

Sanjala je da će postati uspješna klizačica te je dosta energije ulagala u karijeru, no snovi su joj se nisu ostvarili u trenutku kada nije uspjela ući u američki tim. No Vera je imala još jednu strast, a to je bila strast za crtanjem koja se javila dok je bila malena djevojčica.

Započela je skiciranjem vlastitih klizačkih odijela, a danas je jedna od najznačajnijih dizajnerica u modnoj industriji vjenčanica. Bogati roditelji omogućili su joj i financirali mogo toga što je zaželjela te joj tako omogućili da se razvije u smjeru koji je najviše odgovarao njenom karatkteru.

vera-wang-vjencanica-1

Rane godine

U ranim godinama svog mladenačkog života zapošljava se u iznimno popularnom američkom magazinu Vogue, gdje kao mlada asistentica, surađuje s mnogobrojnim zvijezdama. Neko vrijeme radila je i u Parizu na mjestu suradnice tog istog izdanja što joj donosi brojna iskustva iz svijeta mode.

Oduvijek je imala istančan smisao za odjeću, a svoje veliko oduševljenje i ljubav prema odjeći usmjerila je na dizajniranje i stvaranje iste. Prije pokretanja vlastitog modnog posla započela je suradnju s jednim od najrafiniranijih američkih kretaora, a to je bio Ralph Loren. Dizajnirala je njegovu liniju sportske odjeće, a on je njoj pomogao u proboju na svjetsku modnu scenu.

Ime Vere Wang postalo je slavno i prepoznatljivo u svijetu u trenutku kada je započela s dizajniranjem vjenčanih haljina koje su je lansirale u sami svjetski modni vrh.

U vrijeme kada je Vera započinjala vlastitu karijeru otac joj je bio velika moralna podrška podržavajući je na svakom njenom koraku no za istaći je i da joj mnogo pomogao i na financijskoj razini. U ranim devedesetima otvara svoj prvi dućan u New Yorku s kojim se i proslavila.

Vjenčanice Vere Ellen Wang osvajaju svijet

Vjenčanice ove vrhunske dizajnerice omiljene u cijelom svijetu vrlo su ženstvene i elegantne i svaku mladenku pretvaraju u pravu princezu. Ono što je zanimljivo jest da je cijena njenih krecija u usporedbi s cijenama vjenčanica ostalih svjetskih dizajnera, relativno povoljnija čime je postala dostupnija širem krugu klijentica.

vera-wang-vjencanica

Privatan život Vere Wang

Vera Wang i njezin suprug Arthur Becker ponosni su roditelji dviju posvojenih djevojčica koje su im smisao života. Koliko je vremena potrebno da se upornost i želja za radom pretvore u realan i unosan posao te da se dobije priznanje svjetske javnosti, koja ju nagrađuje svojim hvalospjevima, uvjerila se Vera Wang koja je tek u svojim kasnijim godinama života dobila prestižnu nagradu za modni Oscar od strane Udruge modnih dizajnera Amerike i CFDA nagradu (Council of Fashion Designers of America). Nikako se ne smije izostaviti i nagrada za životno djelo pod nazivom Andre Leon Talley.

vera-wang-vjencanica-3 vera-wang-vjencanica-2

Ovu zanimljivu dizajnericu, kojoj je crna omiljna odjevna boja barem kada odjeva sebe, često znaju nazivati i žrtvom mode, jer je cijeli svoj život posvetila dizajniranju i samoj modi kojoj je poklonila veliku većinu svog vremena pretočivši u nju snažnu ljubav i energiju.

Kada bi trebali izdvojiti najbolje dizajnere koji se bave kreiranjem vjenčanica svi ljubiteji mode prvo bi se sjetili upravo Vere Wang kao ikone modne scene koja ponosno nosi titulu kraljice modne industrije vjenčanica, ali i pripreme i organiziranja same ceremonije vjenčanja.

Budući da je cijeli svoj život posvetila vjenčanjima 2001. godine izdala je priručnik o vjenčanjima u koje se mogu pronaći i najsitniji detalji koji su bitni za svako dobro pripremljeno vjenčanje.

Vera Wang govori o svojim iskustvima, savjetuje mladenke i skreće pozornost na stvari kojima treba pokloniti veću pažnju. Vjenčanje haljine Vere Wang nosile su mnoge svjeski poznate osobe kao što su Mariah Carey, Jennifer Lopez, Jessica Simson, Avril Lavinge, Victoria Beckham, Jennifer garner, Sharon Stone, Sarah Michelle Gellar, Uma Thurman imnoge druge žene.

Izdvojeno

> Zanimljiva osobina dizajnerice Vere Wang je upravo činjenica da ona ne upotrebljava make-up jer smatra da je prirodna ljepota najvažnija.

Tekst: Marina Jakašić
Fotografije: Krista Guenin
Patricia Figueira
EventPhotosNYC

Facebook Like Button