Dizajner Elie Saab

Slavni fashion dizajner dolazi nam sa Dalekog istoka, točnije Libanona.

Ovaj slavni dizajner rođen je 1964. godine, a trenutno slovi kao jedan od najznačajnijih dizajnera u modnom svijetu. Njegove haljine su ženstvene i posebne, a svaka pripadnica ljepšeg spola u kreacijama Eliea Saaba osjeća se profinjeno, zavodnički i elegantno. Nazivaju ga modnim čudotvorcem budući da svačije želje i ideje pretvara u stvarnost, a žena koja nosi haljinu ovog poznatog dizajnera smatra se ženom sa stavom. Razvoj njegove karijere išao je laganim koracima da bi u jednom trenutku doživio nevjerojatni boom na modnom tržištu. Njegovo centralno sjedište i djelovanje modnog brenda nalazi se u Libanonu, a djeluje s podružnicama u Milanu i Parizu. Njegova borba za priznanjem u Europi trajala je dosta dugo, a danas je uzor mnogobrojnim mlađim studentima dizajna na Dalekom istoku.

 

 

Kratka povijest o dizajneru

Ljubav prema dizajnu Elie Saab prepoznao je već u djetinjstvu kada je započela zaluđenost o novim trendovima, dizajniranju haljina i stvaranju nečeg novog. Njegov prvi model bila je njegova sestra koja mu je pomagala prilikom ostvarivanja dječačkih snova. Dokaz da je bio vrlo ambiciozan potvrđuje činjenica da je sa samo 18 godina osnovao svoj modni brend koji je imao oko 15 zaposlenih osoba.

 

 

Već tada se moglo vidjeti da je riječ o ozbiljnom dizajneru, marljivom radniku i mladom čovjeku koji je lovio svoje snove. Njegove kreacije su zanimljive jer je sve jedan veliki mix, spoj istočne i europske kulture po čemu se odvaja od ostalih dizajnera. Nakon se već dokazao u svojoj zemlji, 1981. godine odlazi u Pariz na studij kako bi osvojio i vodeće europske metropole. Nekoliko godina kasnije postao je prvi dizajner koji je postao član talijanske Camere Nazionale della Mode, a da nije bio porijeklom Talijan.

 

 

U to vrijeme to je bila velika čast, ali i priznanje. Velik utjecaj na razvijanje njegovog imena imala je poznata glumica Halle Berry koja se 2002.godine pojavila na dodijeli Oscara upravo u haljini libanonskog dizajnera. Od tada je njegova karijera započela vrtoglavom brzinom, a poznate javne ličnosti samo su naručivale haljine Eliea Saaba. Mnogobrojne ljepotice pojavljivale su se na važnim svjetskim događajima u kreacijama libanonskog čudotvorca, a modne editorijale krasile su njegove haljine. Njegove kreacije možete pronaći u bilo kojem dijelu svijeta, a raširene su u 22 zemlje svijeta.

Kao i svaki dizajner nakon određenog dostignuća bacio se u dizajniranje vlastite linije parfema koja je očarala žensku populaciju diljem cijelog svijeta. Kasnije je uslijedilo dizajniranje cipela i modnih dodataka te suradnja s poznatim BPI-om.

 

 

Poznate ličnosti koje odijeva slavni dizajner

Elie Saab odijeva mnoge poznate ličnosti i privatni je dizajner slavnih modela, glumaca, ali i osoba sa dvora. Neke od njih su: princeza Claire (Luxemburg), princeza Victoria (Švedska), princeza Marie-Chantal (Grčka), princeza Margaretha (Lihtenštajn), kraljica Rania (Jordan), princeza Sirivannavari Nariratana (Tajland), princeza Madeleine (Švedska) i mnoge druge. Mogli bi reći da je miljenik utjecajnih dinastija i kraljevskih dvorova. Tu su i osobe iz javnog života poput Angeline Jolie, Beyonce, Mile Kunis, Emme Watson, Catherine Zete-Jones, Salme Hayek, Sandre Bullock, Jane Fonde i mnoge druge.

 

 

O kreacijama

Njegove kreacije su moderne i ženstvene. Za njega je u prvom planu prilikom stvaranja nove haljine upravo žena. Žena koja zna što nosi i kako nosi. Koristi se pastelnim bojama, a dominiraju roza, žuta, zelenkasta i uvijek vječna bijela boja. Njegovi krojevi su jednostavni i klasični, a poseban je po tome što ne poseže za većim eksperimentiranjima nego se uvijek drži onog provjerenog dizajna.

 

 

Zanimljivosti o slavnom dizajneru

• Proslavila ga je glumica Halle Berry kada se na dodijeli Oscara pojavila u njegovoj kreaciji
• Svoju suprugu upoznao je na vrlo jednostavan način kada je njezina majka kupila haljinu tada nepoznatog dizajnera, a vjenčali su se tri godine poslije
• Omiljen je dizajner mnogih princeza i dvorova

 

 

Više informacija o slavnom dizajneru možete pronaći na sljedećem linku:
www.eliesaab.com

Autor: Marina Jakšić

Facebook Like Button