Održavanje mentalnog zdravlja – odlične aplikacije koje vam mogu pomoći

Među mnogim problemima, mentalno zdravlje je u ovoj krizi privuklo veliku pažnju. Izolacija, nedostatak rutine, tjeskoba i suočavanje s gubitkom – prihoda, voljenih ljudi, ustaljenim načinom života – može utjecati na naše kolektivno mentalno zdravlje.

Ankete su pokazale kako jedna trećina Amerikanaca pokazuje znakove kliničke tjeskobe ili depresije otkad su bili prisiljeni na izolaciju.
Preporuke stručnjaka uključuju redovno održavanje kontakata s prijateljima i članovima obitelji, koncentraciju na aktivnosti koji podižu raspoloženje, dosta sna i bilo kakav oblik tjelovježbe.

Aimee-Louise Carton idejna začetnica KeepAppy, nove aplikacije za mentalno zdravlje, predlaže i vježbanje zahvalnosti

“Postavljanje malih, ali ostvarivih ciljeva, koje ćete riješiti svaki dan i tjedan može poboljšati negativno raspoloženje. Praćenje i istraživanje pokretačkih čimbenika koji utječu na raspoloženje – kao i na fizičko zdravlje – izvrstan je način upravljanja zdravljem.

Na primjer, hidratacija može biti važan faktor za suzbijanje lošeg raspoloženja, dok kofein može pridonijeti povećanoj tjeskobi.” rekla je Aimee-Louise.

Važno je pokušati razlučiti razliku između lošeg raspoloženja i prodornijeg, potencijalno neurološkog problema

“Pojedinici bi se trebali obratiti liječniku prije nego što krenu u istraživanje interneta”, naglasila je Aimee-Louise. “Nakon pregleda i postavljanja dijagnoze internet stranice, kao što je KeepAppy, može biti podrška propisanoj terapiji.

zena odmaranje spavanje

KeepAppy je fokusiran na podizanje, obrazovanje i podizanje rutine dobrog načina života, kroz deset dijelova koji su podijeljeni u četiri osnovna mehanizma: prevencija (objavljivanje dnevnika, postavljanje ciljeva, podsjetnika na uzimanje tableta, praćenja mjesečnice), rast (prilagođeni sadržaj, dnevnik zahvalnosti, izazovi zajednice), briga (geo-specifične partnerske linije za pomoć), zabava (korištenje Keepies-ija, animiranih likova koji spajaju osobnost i zabavu na dobrobit svakog korisnika).

Koristeći pristup temeljen na podacima korisnici se potiču na brigu o svojoj dobrobiti na temelju teorija iz pozitivne psihologije.

Ostale aplikacije, poput “The Breathing App” koji potiče korisnika na rad na dahu, “Headspace” za meditaciju ili “Calm” koja potiče spavanje i smanjuje stres, mogu pridonijeti dobrobiti i uputiti korisnike na brigu o svom mentalnom zdravlju.

Svako bavljenje sobom pozitivan je korak u pravom smjeru

Iako vrijeme provedeno za ekranom samo po sebi može negativno utjecati na naše mentalno zdravlje, posebice u dodiru s platformama koje nas mogu obeshrabriti ili učiniti nesigurnim u život, KeepAppy potiče korištenje i saznanja izvan mreže.

Alati su pozitivni bez obzira na to gdje se vježba.” naglasila je Aimee-Louise.

Facebook Like Button