Osmislila ih je Vesna Maslovarić –  praktične ženske torbe koje ujedinjuju sjajan dizajn i vrhunsku kvalitetu

Tražite žensku torbu u kojoj ćete odmah pronaći ključeve, ruž ili mobitel? Odmahujete smiješeći se glavom i vjerujete da je to apsolutno nemoguće. Pa koliko ste samo puta „izgubili živce“ s punim vrećicama u rukama tražeći ključ od automobila, ulaznih vrata.

Ali eto, uvijek se nađe neka pametna glava i nađe „ono nešto“ što nam olakša momentalno neke životne situacije. Takvu žensku torbu, a i još niz kreativnih rješenja, izumila je nadarena Vesna Maslovarić donesavši osmjeh na lice mnogim ženama, ali i samoj sebi. I još kad pregledate njen Instagram i Facebook poželite odmah imati neku od njenih „pametnih“ torbi u dizajnu koji oduševljava.

Vesna Maslovarić ljetna torba organizator torbe

Kako je Vesna počela svoju novu karijeru dizajnerice, od kuda je crpila inspiraciju i koje su joj namjere i planovi (jedva čekamo novotarije iz njene „tvornice ženskih snova “ VM Design Brenda) saznajte iz intervjua koji je i više nego nadahnjujuć.

W: Kako je došlo do ideje o traženju nove svrhe i preispitivanja jednog opće poznatog modnog komada kao što ženska torbica?
Dugo već razmišljam o tome da počnem raditi nešto što želim cijeli život. Gdje mogu pokazati svoju kreativnost i ujedno ljubav prema modi. Moram priznati da modna torbica nije bila plan.
Kao mala sam se uz majku, koja i izvrsno šivala, igrala s krpicama stoga sam sanjala više o odjeći, posebno haljinama koje obožavam nositi.

Ali s obzirom na širokoj ponudi na tržištu, razmišljala sam o nečemu čega nema. Radeći tada još svoj posao, bila sam često na raznim društvenim događanjima i ženskim druženjima gdje sam u često čula nezadovoljstvo žena svojim torbama, čak i kad su u pitanju bile poznate svjetske kuće i brendovi od kojih zastaje dah.

Čula sam također komentare kako im se ne da mijenjati torbu i zato uglavnom nose stalno jednu, jer prebacivanje stvari iz torbe u torbu stvara popriličnu nervozu. A ponajviše su komentirale određeni nered u torbi i to što ne mogu pronaći nikad ono što hitno trebaju.
A bilo je tu i prigodnih smiješnih dosjetki poput „Kažu kako muškarac u prtljažniku svog automobila, nema sigurno što žena ima u svojoj torbi :)

Mi žene u tijeku dana imamo razne zahtjevne zadatke te se i odijevanjem moramo prilagoditi različitim situacijama, tako da imamo potrebu promijeniti i torbu kako bi pristajala nekoj našoj kombinaciji.

U tom užurbanom tempu nemamo u većini momenata nemamo vremena prebacivati baš sve potrebne sitnice iz torbe u torbu. Shvativši to i uzevši u obzir sve što sam čula od prijateljica ili poslovnih žena koje sam upoznala odlučila sam jednom zauvijek riješiti najveći ženski problem.

I tako je nastao moj prvi proizvod, odnosno rješenje navedenog problema, a to je „Pametna torbica alias organizator“ koji je osvojio mnoge dame i s kojim je moj brend VM design postao vrlo prepoznatljiv.

W: Na koji način dizajnirate svoje pametne torbe? Imate li jedinstvenu viziju prema kojom idete ili uz put istražujete sve rukavce svoje inspiracije?
U mom prvom modnom izričaju pomogao mi je sjajan modni dizajner odjeće i izrade kazališnih prekrasnih kostima, profesor na Tekstilno-tehnološki fakultetu smjera Modni dizajn dipl.ak.slik Marin Sovar.

Imala sam svakako viziju što želim, a prva torbica – organizator – kao takva napravila je put drugoj i tako redom. Ideje su mi stalno navirale i dolazile kako sam stvarala svoje torbice, jer u ovom slučaju svaka torbica ima svoju priču.

VM design Vesna Maslovarić smart bag

W: Koliko se na putu prema konačnoj realizaciji projekta našlo sumnji, pitanja na koje nije bilo odgovora, zidova pred koje ste došli?
Od ideje do realizacije put svakako nije lagan. Sumnji doduše nije bilo. Bila sam posve u svojoj ideji, a u tome mi je pomogao, gore spomenuti, kreativni Marin Sovar. On je toliko veliki stručnjak u svom poslu i toliko voli pomagati da sve da je i sumnje iti malo bilo, on bi je jako brzo raspršio. Jednostavno vjerovao je u moju ideju i dao mi dodatna krila mom naumu.

W: Koliko je različitih zanatskih vještina potrebno kako bi se ideja dovela do gotovog proizvoda?
Idejno rješenje, dizajn, odabir potrebitih materijala i najbitnije stručne ruke pravih
Majstora da to sve sprovedu u djelo.

W: Da li lagano pronalazite stručnjake u pojedinim zanatima?
Imala sam sreću do sada u pronalaženju zanatskih stručnjaka. Samo se nadam da će tako i
Ostati, a s obzirom na cjelokupnu situaciju.

Vesna Maslovarić pametne zenske torbe

W: Na koji način održavate visoke standarde kvalitete?
Trudim se u pronalasku vrhunskih materijala,trudim se maksimalno da ono što radim bude kvalitetno napravljeno do zadnjeg šava.. Iz moje radionice proizvodi idu van samo kad su dobro izrađeni u svakom svom detalju, svi su na istoj razini kvalitete, a možemo težiti samo boljem.

Brend VM Design vođen je željom da svojim kupcima ponudi funkcionalne i originalne proizvode koji su izrađeni u Hrvatskoj. Pomno izabrani materijali i umješnost naših suradnika i zanatskih majstora, garancija su kvalitete finalnog proizvoda. Zbog svega toga, zbog te ogromne količine pažnje i usredotočenosti, vjerujem u svoj uspjeh i uspjeh ovih jedinstvenih torbi.

W: Koje su glavne karakteristike vaših predivnih torbica i organizatora za torbice?
VM kolekcija predstavlja devet popularnih i otmjenih modela. Svaka torba je posebna za sebe.

Primjerice „SMART BAG“ je inovativan, potpuno jedinstven proizvod. Ona je multifunkcionalna torbica-organizator. Potrebno ju je jednom precizno posložiti, te je umetnuti u veću torbu ili ruksak. Kao takva praktična je za odlazak na posao, izlazak i putovanja.

pametne torbe organizator Vesna Maslovarić

„Queen bag“ je recimo jedna izvrsna poslovna torba i odličan modni dodatak. Ona nije samo klasična aktovka. Vrlo je praktična i funkcionalna.

Sve torbe VM design dolaze u više boja. U ponudi su i torbe za različite prigode, a spomenula bih svakako i predivnu ljetnu torbu te vikend luksuznu putnu. Znači osim dobrog dizajna, glavne karakteristike su već spomenute kvaliteta i iznimna praktičnost.

Svaka torba dolazi zapakirana u ekskluzivnim kutijama, tako da su i idealan poklon.
Nisam zaboravila niti mušku publiku pa sam stoga dizajnirala i osmislila i za muškarce takozvanu „ men smart bag“.

Vesna Maslovarić putna zenska torba

W: Na koji način tržište prihvaća vaše proizvode? Kakve povratne informacije dobivate od svojih kupaca?
Sretna sam kad torba stigne na željenu adresu i dobijem povratnu informaciju poput:
„Hvala puno, torba je ispunila sva moja očekivanja, čak i puno više od očekivanog. Čak je i puno bolja nego fotografijama, koje su me i privukle ljepotom jednako kao i opis u praktičnom pogledu funkcije ove sjajne torbe.“

W: Pripremate li nam još nekih sličnih modnih poslastica u budućnosti?
Naravno, jer kad radite ono što volite, zapravo ne radite – poznata je misao. U planu su još mnoge nove modne poslastice kojima se već sada veselim i nestrpljiva sam kada će ugledati svijetlo dana. Ali nešto mora ostati i tajna, zato pričekajmo da noviteti budu predstavljeni mojoj sadašnjoj, ali i novoj publici koja voli podjednako dizajn, praktičnost i vrhunsku kvalitetu u jednom.

Intervju: Diana Mikloš

Facebook Like Button