Seka Zebić ikona hrvatske beauty scene otkriva sve o ImunoD3erm serumu

U najnovijem intervjuu sa Sekom Zebić otkrivamo sve o ImunoD3erm serumu kojem se klanjaju i najveći beauty influenceri.
S ikonom hrvatske beauty scene, mr.ph. Sekom Zebić pričali smo o njezi lica i sjajnim metodama održavanja mladolikosti lica i vrata, metodama o kojima pričaju svi autoriteti s polja kozmetike.

Ovaj inovativni serum je razvijen sa svrhom očuvanja odgovorne ljepote koja poštuje prirodu i njezine tokove bez operativnih, estetskih zahvata.

seka zebic serum za lice d3vitamin

Povjerenje klijenata je Seka stekla svojim dugogodišnjim radom, inovacijama i edukacijama. Mr.ph. Zebić sada u nasljedstvo ostavlja novitet u kozmetologiji koji je rezultat dugogodišnjeg iskustva i vjeruje da će ImunoD3erm serum ostati prepoznatljiv kao brand za zaštitu svih tipova kože sada, ali i generacijama koje dolaze.

W: Je li uistinu moguće zaustaviti starenje?
Znanstvenici su dali podatke, kako Sunce najbolje djeluje kada smo mu vrlo kratko izloženi, ali sa što većom površinom kože. U tom slučaju stvara se najviše vitamina D i najmanja je opasnost da bi došlo do oštećenja kože.

Kako kreme, ulja i svi ostali zaštitni proizvodi za Sunce odbijaju UVB zrake, dolazi da dijelom ili potpuno ti proizvodi blokiraju nastanak tako važnog vitamina D. Vidjelo se da je rak kože, a to je melanom, najčešći u zemljama gdje nema mnogo Sunca ili ako se osobe ne kreću na otvorenom.

Pravilnim sunčanjem dolazimo do D vitamina a njegovim nedostatkom dolazi do problema u tijelu i na koži. Došla sam do zaključka, da napravim serum, koji treba imati uz aktivne tvari potrebne za funkciju kože, svoj postotak D vitamina za potpunu zaštitu kože. Serum danas nosi ime ImunoD3erm i on obnavlja, zaglađuje, regenerira i jača imunitet kože. Preporučuje se bez obzira na starosnu dob i na sve tipove kože za svakodnevnu zaštitnu njegu.

Koliko je važno Sunce, toliko zna biti i štetno, ako se izlažemo dugotrajno i nepravilno. Stvaraju se u koži slobodni radikali, koji čine upalne procese i to je jedan veliki faktor zbog kojeg dolazi zbog bržeg starenja.

imunoD3erm-serum-1

W: Kako dugoročno zadržati tonus i čvrstoću lica vrata i dekoltea?
Kao što se zna, ako želimo biti što zdraviji, trebamo na vrijeme razmišljati i brinuti se oko kvalitete i količine hrane koju unašamo za dnevnu potrebu. Ona nam je i temelj za izgradnju naših mišića, za zdravlje naše kože, našeg tijela.

Upravo o mišićima uvelike ovise obline i punoća lica, o njima ovisi i napetost kože, njen svjež i vitalan izgled. Slabljenje kompaktnosti i elastičnosti kože, koje je prirodno, uvelike možemo nadoknaditi ako očvrsnemo mišiće vježbanjem.

I zato ako želimo spriječiti slabljenje i atrofiju, pojave koje su prirodno povezane sa starenjem, moramo vježbati mišiće lica. Moju knjigu „Kako zaustaviti starenje“ nadopunjuje i video program Gimnastika lica by Seka Zebić, na čijem razvoju radim gotovo čitav radni vijek i stalno je nadograđujem.

Za sve one koji nemaju volju, kontinuitet u vježbanju, postoji i primjena kinezioloških traka. Njihovom upotrebom dolazi do ubrzano poboljšane cirkulacije tjelesnih tekućina.
Trake stimuliraju mehanoreceptore pa djeluju kao jedna vrsta masaže što ujedno jača mišićno tkivo. Za jednu i drugu metodu preporučuje se edukacija kako bi se kod kuće pravilno znalo primjenjivati obje metode.

gimnastika lica kozmetika serum seka zebic

Postoji još jedna djelotvorna metoda za tonus i čvrstoću lica.
To je posebna tehnika masaže pod nazivom antiage masaža u trajanju od 40 minuta. Moji klijenti u Beauty Centru Biokozmetika Pet godinama tom tehnikom održavaju svoj prirodni reljef lica.
Ona djeluje na bolju prokrvljenost, na bildanje mišića, a drenažni završni dio oslobađa to područje od suvišnih tvari, koji blokiraju pravilnu izmjenu tvari u stanicama. Važno je početi što ranije, da se što prije uspori prirodni proces starenja.

W: U čemu najviše griješimo kada je riječ o ljepoti i zdravlju?
Gledajući kroz moj rad i dosadašnju praksu, vrlo mali broj ljudi ima stalnu naviku u kontinuitetu oko održavanja lica i tijela. Veliki broj bez puno informacija podložni su brzim instant metodama a da ne razmišljaju i o posljedicama.

Tu je i problem oko količinskog unosa hrane i njezine kvalitete, koja uz sve slabije zdravlje daje i loše raspoloženje. Šteta, jer život se može živjeti puno duže noseći sa sobom i zdravlje i dobar izgled.

W: Koliko se svijet ljepote i kozmetičkih proizvoda promijenio od naših početaka do danas?
Ukratko, oduvijek smo imali vitamine, ulja, peptide itd. Ali ne širokog spektra. Zahvaljujući razvojem tehnologije, došlo je do biomimetičkih tvari. Te tvari uzimaju se iz morske vode, biljaka i u laboratoriju se prerađuju u molekule koje mogu rješavati razne probleme u medicini, dok u kozmetici sprječavaju gubitak čvrstoće, ublažavaju bore, umanjuju dehidriranost i drugo.

W: Niste pristalica estetskih operacija u službi u službi ljepote, osim ako to nije krajnje opravdano. Zbog čega estetskim operacijama uvijek govorite NE?
Odgovorit ću vrlo jednostavno s realnim odgovorom. Ako sam svoj životni put odredila da živim što dulje zdravo, pazeći što unosim od hrane i pića, koristeći za njegu lica i tijela što više prirodno, negirala bi moj životni stav koristeći instant metode.

Kemija koju bi unašala u područje lica i tijela za koju ne znam kako će tog trena ili jednog dana reagirati, sigurna sam da bi me to stalno opterećivalo. Gubila bi veliku energiju misleći na neizvjesnu budućnost, a to djeluje loše na zdravlje i na psihu.

gimnastika lica by seka zebic

W: Smatrate li da smo prezagušeni količinom beauty proizvoda? Pojasnite nam što podrazumijeva pravilna njega lica od jutra do mraka.
Slažem se, jer i za same profesionalce treba izvjesno vrijeme da isprobamo, da se educiramo, i tek tada možemo dati preporuke prilikom prodaje ili tretmana. Bez toga i najbolji proizvod neće naći svojeg korisnika.

Redovito i temeljito čišćenje osnova je i najbolji početak njege kože. Ujutro s kože treba odstraniti tvari koje je tijekom noći izlučila kao i ostatke kreme za noćnu njegu, navečer je treba očistiti od šminke, nečistoća iz zraka i tvari koje je tijekom dana izlučila i koje su se zadržale u porama i naborima kože. Tek dobro očišćena koža spremna je za daljnju njegu, a sredstva za njegu danas ne nedostaje.

W: Bez čega ne želite zamisliti vaš dan?
Prije svega ne mogu zamisliti dan koji nije unaprijed isplaniran, koji od jutra nema sadržaj, dan koji me ne ispunjava obavezama i dinamikom u poslovnom ili u privatnom smislu. To je dobro za održavanje vitalnosti i usmjerenje pozitive prema životu.

Fotografije uz dopuštenje: Seka Zebić

ImunoD3erm serum je dostupan na web shopovima:

- Gimnastika lica trgovina
- Da ljepoti
- Beauty centar Biokozmetika Pet, Petrovaradinska 9a, Zagreb.
- Svi SPA centri tvrtke Da Ljepoti d.o.o.

Više o pojedinim programima i knjizi „Kako zaustaviti starenje“ saznajte na stranici Beauty centar biokozmetika

Facebook Like Button