Otok Mustique rajsko je mjesto istočnih Kariba

Pravi bijeg od stresa svakodnevnog života i uživanje u luksuznom otočnom karipskom utočištu zasigurno je Mustique Cotton House (Mustique: Kuća od pamuka), naprosto savršeno mjesto za bijeg od apsolutno svega. Upravo su na ovom rajskom otoku Kate Middleton, princ William te njihova djeca proveli opuštajuće dane svog ljetovanja.

george-apodaca-karibi muatique unsplash

Mustique je predivan mali privatni otok u državi Sveti Vincent i Grenadini, lanca otoka u Zapadnoj Indiji. Ovaj pomalo mistični otok zauzima 1400 hektara površine s nekoliko koraljnih grebena.
U skoro pa netaknutoj prirodi kopnenog dijela otoka Mustique krije se bogata fauna koja uključuje simpatične iguane, kornjače, od ptica su najupečatljivije čaplje, ali i mnoge druge vrste životinjskog svijeta.

mustique-island

Povijest otoka Mustique

Otoke Mustique prvobitno su naselili narodi koji su vjerojatno stigli iz Južne Amerike. Domorodački narod ubrzo je brojčano nadmašen u vrijeme osvajačkih otkrića iz Europe te se počeo iskorištavati od strane europskih plantažera 1740-ih godina.Oni su naime otkrili da tamo mogu uzgajati u izobilju šećer, a uobičajeno za to vrijeme, koristeći porobljenu afričku radnu snagu.

Naziv Mustique dolazi od francuske riječi moustique što je u prijevodu komarac, a preplavili su ga ponajviše u trenutku napuštanja otoka zbog smanjenog interesa za proizvodnjom tropskog šećera. I tako je ovo mjesto bilo zaboravljeno sve dok ga nije kupio jedan barun Glenconner koji je tu planirao ponovno pokrenuti različite proizvodnje, ali uvidjevši prirodni dragulj ovog dijela Kariba odlučio ga je pretvoriti u ekskluzivno utočište za odmor kakvim je i ostao sve do današnjih dana.

Mustique je postao i ostao ekskluzivno utočište za kraljevske obitelji, mnogobrojne rock zvijezde, bogate slavne osobe i anonimne milijardere iz svijeta industrije, a naravno za potpuni hedonizam opuštanje u anonimnosti koji Mustique zasigurno može pružiti.

andre-alexander-unsplash-mustique

Smještaj i hrana na otoku Mustique

Nudeći raznolik smještaj od apartmana s malim bazenima do ekskluzivnih privatnih vila, dani su ležerni i opuštajući ili ispunjeni aktivnostima. Prošećite terenom koji vas okružuje, plivajte ili ronite ili napokon ispunite dugogodišnju želju i jašite konja duž plaže dok sunce zalazi. Vjerujte, što god odabrali sve je na otoku Mustique savršeno.

Posebno se ističe hrana u rezidenciji Cotton Houseu, jer Beach Café nudi svježu morsku hranu pečenu na roštilju do savršenstva, a resort ima nagrađivanu vinsku kartu koja se mora kušati.

Mustique unsplash andre alexander

Aktivnosti na karipskom otoku Mustoque

Poboljšajte svoje teniske vještine u pet dana pod stručnim nadzorom najboljih svjetskih trenera i doživite jedinstveni uvid u tajne kako se stvaraju svjetski prvaci :) No, na najljepšim svjetskim otocima Mustique, možete doživjeti i bezbroj drugih aktivnosti na dohvat ruke kao što su savršeno jedrenje, ronjenje i otkrivanje podmorja Mustiqua. A za one koji se vole držati kopna i meditativno uživati u čarima ovog karipskog otoka imaju na raspolaganju veliki broj različitih vrsta joga.

OVDJE saznajte za još nekoliko sjajnih destinacija koje ćete poželjeti posjetiti čim prije :)
Zašto se na karipski otok Vieques putuje prema lunarnom kalendaru
Belize neotkriveni dragulj karipskog mora prepun znamenitosti drevnih Maja

Uz dopuštenje: Tekst uz dopuštenje Wish hr partnera, Quintessentially Lifestyle

Facebook Like Button