Pas ili mačka – koji je vaš omiljeni ljubimac?

Tvrtka Mars pokreće akciju povodom Svjetskog dana zaštite životinja kojom će donirati obroke za napuštene životinje azilima diljem Hrvatske.

Potaknuti vječnom dilemom koji je omiljeni ljubimacpas ili mačka, tvrtka Mars s brendovima Pedigree® i Whiskas® hrane za kućne ljubimce, a povodom Svjetskog dana zaštite životinja pokrenula je kampanju u kojoj ćemo napokon doznati odgovor na ovo pitanje!

svjetski-dan-zastite-zivotinja-2

Preferirate li više gracioznost i karakter mačaka ili ipak smatrate da je pas čovjekov najbolji prijatelj, svoje mišljenje na ovo pitanje možete dati na stranici www.pasilimacka.com.hr i uključiti se u glasanje koje će trajati do 04. listopada.

Svake godine 04. listopada ljubitelji životinja obilježavaju i slave Svjetski dan zaštite životinja kako bi se povećala svijest o odnosu ljudi prema njima i njihovoj važnosti za život na Zemlji.

Ova obljetnica prvi put je obilježena 1931. godine za vrijeme konvencije ekologa u Firenci s ciljem upozorenja na položaj ugroženih životinja, a danas je posvećena cijelome životinjskom svijetu te se slavi diljem svijeta.

Tvrtka Mars tradicionalno obilježava ovu obljetnicu, a tako je ove godine pokrenula akciju “PAS ILI MAČKA” kojom se u sklopu kampanje prikuplja hrana za pse i mačke za pomoć napuštenim životinjama, odnosno, donaciju azilima diljem Hrvatske. Mačke i psi prate nas u svakodnevnim situacijama i obogaćuju nam život.

Oni su ravnopravni članovi naših obitelji koji nas neizmjerno usrećuju, a naša je obaveza osigurati im hranu i dom za bezbrižan život. Upravo briga za kućne ljubimce i pomoć onim najpotrebnijima potakla je ovogodišnju Pedigree® i Whiskas® akciju.

svjetski-dan-zastite-zivotinja-1

Svakom kupnjom Mars proizvoda iz programa Pedigree® i Whiskas® u razdoblju od 1. rujna do 15. listopada 2019. godine tvrtka će donirati 5 g hrane za kućne ljubimce na svaki prodan proizvod. Po završetku akcije prikupljeni obroci bit će donirani u ukupno šest azila u Hrvatskoj koji se svakodnevno bave zaštitom napuštenih životinja – Azil “Šapica” (Zaprešić), Azil “Prijatelji” (Čakovec), Azil “Viškovo” (Rijeka), Azil “AS-EKO” (Šibenik), Azil “Utinja” (Karlovac) i Azil u Nemetinu, udruga Pobjede (Osijek).

Svakodnevno svjedočimo sve većem broju napuštenih životinja. Za njih se nesebično brinu azili i pružaju im privremeni dom dok se istovremeno trude pronaći im novu obitelj.

Proces udomljavanja često je dugotrajan, a u tom razdoblju pred azilima stoje mnogi izazovi poput nedostatka prostora, hrane i ostalih potrepština za životinje o kojima skrbe.

Iz tog razloga tvrtka Mars odlučila se i ove godine pokrenuti akciju kojom će izdvojiti dio svojih prihoda i osigurati kvalitetnu prehranu životinjama za koje skrbe azili.

Kampanju podržavaju Franka Batelić, Ana Bacinger, Ella Dvornik, Martina Palić (Mako), Marko Petrić i Slavko Sobin sa svojim ljubimcima kako bi potaknuli javnost da se uključi u ovu akciju i time pomognu da se prikupi što više obroka za napuštene životinje, ali i sazna odgovor na pitanje tko je omiljeni ljubimac u Hrvatskoj – pas ili mačka.

Uz dopuštenje: BBDO (sve fotografije)

Facebook Like Button