Predstavljena zbirka poezije Sve dođe na svoje

„Život nam donese taman onoliko koliko možemo podnijeti, a na nama je da to podnesemo uzdignute glave.“, izjavljuje Lea Brezar u predgovoru nove zbirke poezije „Sve dođe na svoje“.

Promocija nove zbirke poezije književnice i poduzetnice Lee Brezar održana je u srijedu, 5. lipnja, u zagrebačkom boutiqueu vinske kulture Pupitres. U dobrom društvu najbližih, dragih prijatelja, suradnika i čitatelja, održala se proslava poezije koja nas uči da u životu uvijek „Sve dođe na svoje“. Pozija je čitana uz pratnju gitaristice Divne Šimatović.

predstavljanje-knjige

„Sretna sam i ponosna što je Lea trećom zbirkom poezije pokazala kako poeziju shvaća vrlo ozbiljno, kao svoj životni poziv, a svoju strast prema njoj njeguje usprkos svojim brojnim zaduženjima.

Promocija je održana u pravo vrijeme – na rođendan velikog pjesnika Lorce, što ima svoju simboliku, i na pravom mjestu – atmosfera je bila intimna, uz drage ljude, vino i glazbu.“, izjavila je Alis Marić, blogerica i influencerica koja stoji iza portala Čitaj knjigu, i opisala ugođaj u kojem su uživali gosti.

Lea Brezar piše poeziju promjene – poeziju koja potiče na osobni razvoj, koja hrabri, koja inspirira. „Svakome od nas dani su darovi kojima možemo podnijeti i najteže breme.

predstavljanje-knjige-1

Nadam se da ćete čitajući ovi pjesme prepoznati one svoje.“, navodi Lea, ističući tako temeljnu poruku koju želi prenijeti čitatelju. Svojim stihovima vas izaziva da postanete najbolja verzija sebe: „Duša raste samo kroz mrak, preobrazbu“, piše Lea.

„Kod Lee Brezar nema osjećaja uzaludnosti, poniranja u potištenost i opisivanja spirale negativnih emocija, ma koliko inspirativne bile asocijacije koje bi se u njoj mogle pronaći ili stvoriti. Ljutnja i razočaranost potiču na akciju i na jačanje vlastite odlučnosti u kojoj nema mjesta samosažaljenju i poraženosti“, iz pogovora Sandre Pocrnić Mlakar, urednice i vlasnice izdavačke kuće Beletra.

predstavljanje-knjige-2

Lea Brezar je rođena 1977. godine u Zagrebu. Produktivna je, entuzijastična i odvažna spisateljica koja se okušala u self-helpu, poeziji te dječjoj književnosti i romanima. Aktivna je promotorica poezije. Njen projekt #odapoeziji – poezija na city lights plakatima održava se u kasno proljeće od 2016.

Radi uspjeha dviju zbirki pjesama „Oda godinama“ i „Pusti“, objavljuje i treću zbirku. Vodi marketinšku agenciju Dhar media zasnovanu na načelima dharmičkog menadžmenta, koja vodi niz klijenata, obuhvaća projekte Superbrands, stručni magazin Brend kultura i nagradu Ful kulturno.

Uz dopuštenje: Dhar media (sve fotografije)

Facebook Like Button