Proljetni miris ženstvenog parfema L’eau A la Rose

S dolaskom sunčanih i proljetnih dana poželimo se nekog novog osjećaja svježine, parfema koji bi nas pratio tijekom dana svojim šarmantnim mirisom.
Parfem L’eau A la Rose nova je Kurkdjianova „posveta ženstvenosti“.
Ruža je, ruža je, ruža je ruža» napisala je Gertrude Stein u svojoj pjesmi Sacred Emily.

Parfumer Francis Kurkdjian kroz ovu kreaciju stavio je moderni zaokret na temu koja se ponekad smatra staromodnom, dajući suvremeni način nošenja mirisa ruže i zavodeći one koji su u početku pružali otpor tom mirisu.

Ubrzo je À la rose je postao jedan od ikonskih mirisa olfaktivnog mirisnog ormara Maison Francis Kurkdjiana.

Poetsko ime nježnog mirisa

Inspirirana pričom o slici kraljice Marie Antoinette koja u ruci drži Centifolia ružu s potpisom Elisabeth Vigée Le Brun, Francis Kurkdjian stvorio je 2014. istoimeni Eau de Parfum: À la rose.

Francis Kurkdjian sada je stvorio novu emociju s kreacijom u varijaciji toaletne vode. Poput milovanja latica ruža okupljenih u zoru, L’eau À la rose otvara se na koži nježnom cvjetnom svježinom.
Kap blistave i prozračne mirisne toaletne vode odražava buket od četiri stotine tek procvalih ruža.

Za kompoziciju L’eau À la rose, voćno-cvjetne toaletne vode, Francis Kurkdjian odabrao je dvije vrste ruža različitog podrijetla.

U gornjem dijelu kompozicije, eterično ulje Damascena ruže iz Bugarske, mirisu daje blago začinjenu cvjetnu notu, dok je ona voćna dobivena zahvaljujući ponajprije ličiju.

miris zenski l'eau À la rose

U bazi, Centifolia ruža Absolute iz grada Grasse, francuske prijestolnice parfema, daje svoju izdašnu ružičastu cvjetnu notu, s laticama u lagano medenom mirisu.

Ovaj duo sastavljen od četiri stotine moćnih ruža, uveličao se zahvaljujući zelenoj i prozračnoj svježini božura i iznad svega notom ličija dodajući voćne i osebujne aspekte.

Bijeli mošusi daju senzualni i lagani efekt koji obavija vašu kožu…
Iako je L’eau À la rose toaletna voda, Francis Kurkdjian je dao veći značaj ruži u ovoj kompoziciji, praktički udvostručujući te razmjere.
Kao rezultat toga, L’eau À la rose ima dugotrajnu postojanost.

*Na više od 200 četvornih metara parfumerije Martimex na glavnom zagrebačkom trgu ekskluzivno možete pronaći i ostale Kurkdjianove najpoznatije kreacije,

kao što su orijentalno-cvjetni miris Baccarat Rouge 540 lansiran u povodu 250 godina postojanja glasovite tvornice kristala Baccarat, unikatni APOM čije je ime skraćenica od A Part Of Me, nebesko svježe Aqua Celestia mirise, mirisni duo Gentle Fluidity – Gold I Silver te moderne klasike Pluriel Masculin i Feminin.

Facebook Like Button