Puna apstrakcija na izložbi u Guggenheimu

Prvi, u nizu Guggenheim muzeja, otvoren je u inspirativnom New Yorku, a sadrži zbirku s više od 2.500 djela suvremenih slikara i kipara. Apstraktna umjetnost je koncept koji se koristi u mnogobrojnim kontekstima, a izložba koja se temelji upravo na ovom pravcu trenutno je otvorena u Brusselsu pod nazivom “Guggenheim. Full Abstraction“. Ova raskošna izložba privlači sve obožavatelje ovog umjetničkog pravca, a održava se u Ing kulturnom centru u Brusselsu.

Izložba prati početke i razvoj apstraktne umjetnosti s obije strane Atlantika, u razdoblju od 1940. do 1960. godine, kroz remek-djela iz dvaju muzeja kojima su osnivači Solomon R. i Peggy Guggenheim.

Izlošci se fokusiraju na pravo značenje riječi apstrakcija, kako i zašto je nastala te kako se proširila po SAD-u i Europi. Umjetnička dijela pričaju priču o svom nastanku kao i priču o svojim neobičnim kolekcionarima, od kojih je svaki pridonio na svoj način prepoznavanju ovog umjetničkog pokreta.

Apstrakcija je uzbudljiv stav usvojen od strane umjetnika, te predstavlja izravan način za izražavanje osjećaja i vizija. To se odnosi na boju, geste, materijal i životne filozofije.

Od posjetitelja muzeja, promatranje ovog stila umjetničkog pravca zahtjeva određeni način pristupu djelima kako bi ih vidjeli s empatijom. To je razlog ove specifične radnje, scene, dekora sa šarenim tkaninama koji posjetitelja vodi daleko od užurbane energije današnjeg društva i smješta ga u eterično okruženje, s remek djelom licem u lice.

Izložba se održava u:

ING Art Center
Mont des Arts/Kunstberg
Place Royale/Koningsplein 6
Bruselles

Kada počinje i kada završava izložba

Guggenheim. Full Abstraction:

od 19.10.2016 do 12.02.2017
Otvoreno od 10:00 to 18:00 od utorka do nedjelje.
Svaki četvrtak izložba je otvorena do 21:00.

 

Tekst uz dopuštenje Wish hr partnera, Quintessentially Lifestyle.
Quintessentially

Facebook Like Button