Putovanje u društvu majmuna

Postoji li bolji način obilježavanja kineske godine majmuna od tematskog putovanja inspiriranog majmunima? Preporučujemo vam, neke od najboljih svjetskih hotela u kojim možete luksuzno uživati dok se družite s nekim od primata.

Shangri-La Rasa Ria Resort & Spa, Malezija

Shangri-La Rasa Ria Resort & Spa
Jedan od malezijskih Shangri-La’s Kota Kinabalu odredišta, Rasa Ria resorta koje se može pohvaliti s pet zvjezdica i svojim vlastitim rezervatom za smještaj orangutana. Prirodni rezervat Rasa Ria surađuje s vlastima na zaštiti prirodnog staništa Sabaha, te pomaže u rehabilitaciji pripadnika ugroženih vrsta. Gosti smješteni u Shangri-La mogu sudjelovati u velikom broju dnevnih aktivnosti u prirodi, kao i u promatranju beba orangutana s posebno izrađenih platformi koje omogućavaju fotografiranje i uživanje u aktivnostima ovih životinja.

The Rock Hotel, Gibraltar

The Rock Hotel
Drevna legenda govori kako će Gibraltar ostati pod britanskom vlašću sve dok na Gibraltaru obitavaju makakiji. Ovi pomalo i bezobrazni majmuni trenutno broje oko 300 jedinki i dalje predstavljaju glavnu turističku atrakciju. Istražite slavnu gibraltarsku stijenu iz Rock hotela, prekrasne Art Deco zgrade koja kao i makakiji predstavlja znamenitost Gibraltara. Unutrašnjost je skoro u potpunosti zadržala svoju originalnost iz 1930. godine ali uz pružanje cjelokupnog modernog i luksuznog komfora.

Komeneka, Monkey Forest, Indonezija

Komeneka
Sveta majmunska šuma na Ubudu je važno duhovno središte za stanovnike Balia i zaštićeni je park prirode. Mnoge vrste majmuna, među kojima su i pet vrsta balijskih dugorepih majmuna, bez ikakvog straha “komuniciraju” s ljudima. Najbliži luksuzni hotel je Komenka, koji je prvobitno bio rezidencija namijenjena umjetnicima u Komenka galeriji. Ovaj luksuzni smještaj s pet zvjezdica uključuje bazene, bujne vegetacijske vrtove i spa zonu, suvremenu balijsku i indonezijsku umjetnost za razgled, koji se nalaze posvuda u ovoj zanimljivoj okolini.

Hog Hollow Country Lodge, Južna Afrika

Hog Hollow Country Lodge
Plettenburg Bay’se predstavlja kao “prvo svjetsko slobodno utočište primata”. Ono je dom 18 vrsta primata kao što su lemuri, kapucini, giboni i ostalih vrsta koji slobodno lutaju okolinom. Raskošan Hog Hollow Country Lodge nalazi se na sat vremena pješačke udaljenosti od ovog senzacionalnog utočišta, a sastoji se od 16 suvremenih rustikalnih apartmana, zatim vile s tri spavaće sobe i prostorija za dnevni boravak i odmor. Ono čime se ovaj resort iznimno ponosi jesu ručno pečeni kolači posluženi u svakoj sobi te pažljivo zapakirani od znatiželjnih ruku majmuna koji žive u okružju i s obzirom na njihovu zaigranost mogu lako ući u sobu. :)

Anjajavy l’Hôtel, Madagaskar

Anjajavy l’Hôtel
Jedini Relais & Châteaux objekt na Madagaskaru, Anjajavy l’Hôtel u potpunosti donosi vrhunsku kvalitetu i uslugu na zavidnoj razini uz udoban smještaj, vrhunsku kuhinju i jedinstveni doživljaj okoline i prirode. Tradicionalne vile smještene su uz plažu unutar privatnog rezervata koji se prostire na 550 hektara. Gosti mogu očekivati društvo poznatih lemura te sedam različitih vrsta majmuna koji su našli svoj dom unutar Anjajavy rezervata.

Aqua Amazon, Peru

Aqua Amazon
Aqua Amazon je plutajući luksuzni hotel čak možda mnogo bolji od tipičnih kruzera. Sa samo 12 kabina, ovo plovilo osigurava intimno fleksibilno iskustvo putovanja, dok istražujete peruanski dio Amazone. Putovanjem kroz drevne prašume i proučavanje nevjerojatne biološke raznovrsnosti svakog posjetitelja dovodi do ekstaze doživljaja prirode. Gosti mogu uživati u krajoliku iz udobnosti svojih kabina koje imaju velike prozore koji sežu od poda do stropa ili možda izbliza u nekom od prilagođenih čamaca. Tim vodiča, prirodoslovaca, biti će pri ruci svakom posjetitelju u upoznavanju egzotičnih vrsta, od kajmana i vidri u rijeci, čaplji, tukana, troprstih ljenjivaca, drekavaca, crnih paukova pa do majmuna kapucina. Osim Aqua broda rijekom putuje i sestrinski brod Aria koji također nudi upoznavanje amazonske divljine iz udobnosti i luksuza koje ovaj brod pruža.

Korakukan Jigokudani, Japan

snjezni-majmun
Japanski makaki koji se nalaze unutar Jigokudani majmunskog parka postali su nacionalna ikona. Ova pametna stvorenja prilagodila su se snježnom okruženju kupanjem u lokalnim toplim izvorima. Zimi ili ljeti posjetitelji dolaze kako bi vidjeli Snježne majmune. Korakukan je tradicionalni Ryokan smješten unutar parka, a nudi autentično i sveobuhvatno iskustvo svim gostima, od tradicionalne kuhinje do starinskih soba i onsensa, kojeg morate biti spremni podijeliti s majmunima.

 

Tekst uz dopuštenje Wish hr partnera, Quintessentially Lifestyle.
Quintessentially

Facebook Like Button