Belmond Hotel Monasterio – Peru

Belmond Hotel Monasterio nalazi se u nekadašnjem samostanu koji datira iz davne 1592. godine, a nudi luksuzan smještaj u kolonijalnom stilu i raskošnom okruženju. S obzirom na nesvakidašnju povijest zidove ovog hotela krase mnogobrojni religiozni motivi.

Belmond hotel Monasterio

Hotel Monasterio nalazi se samo na par minuta udaljenosti od trga Plaza de Armas. Sam objekt Izgrađen je 1595. godine unutar palače Inca Amaru Qhala. Nakon španjolskog osvajanja Perua zgrada je pretvorena u sjemenište San Antonio Abad. Veliki potres 1650. godine nažalost je oštetio zgradu, ali je tijekom njene obnove dograđena prekrasna kapelica koja i dan danas krasi ovo zdanje. Kapelica je izgrađena u baroknom stilu koje primarno uključuje stare slike u pozlaćenim okvirima.

Belmond hotel Monasterio

Fantastično je za vidjeti kamenje, na koje se nailazi u okolici ulaznih vrata, koje još uvijek na sebi ima urezane grbove španjolskih vojnih postrojbi. U hotelu se može vidjeti i rijetka slika biskupa Juan Serricolea y Olea. U centru hotela nalazi se dvorište u kojem je smještena fontana i staro drvo cedra koje je staro oko 300 godina. 1965. godine palača je pretvorena i preuređena u hotel Monasterio. Budući je zdanje, koje je danas hotel, povijesna znamenitost zaštićen je od strane peruanskog Nacionalnog instituta za kulturu.

Belmond hotel Monasterio

Sobe obogaćene kisikom

Sobe su opremljene sa kabelskom televizijom, WiFi-em a na zahtjev se mogu dobiti sobe obogaćene kisikom. Hotel je smješten u povijesnom centru Cusca, u samom susjedstvu trga Plaza de Armas.

Belmond hotel Monasterio

U Monasteriu objedovati možete u restoranima Tupay i Illariy u kojima se poslužuju specijaliteti andske kuhinje. Fina vina mogu se naručiti u baru ili u sobu u koju će vam je donijeti izuzetno ljubazna posluga..

Slobodno vrijeme

Slobodne aktivnosti uključuju jahanje, brdski biciklizam, trčanje, šetnju no neizostavan je posjet i obilazak veličanstvenog Machu Picchua.
Nakon svih dnevnih uživanja i otkrivanja veliki je užitak odmoriti se u savršenim tretmanima različitih vrsta masaža.

 

Tekst uz dopuštenje Wish hr partnera, Quintessentially Lifestyle.
Quintessentially
Fotografije: Hotel Monasterio

Facebook Like Button