Restoran Nautika, Dubrovnik

Na Pilama, u blizini mora, na samom ulazu u staru gradsku jezgru, nalazi se restaurant Nautika s čije ćete “tarace” kako bi rekli ljudi s mora, uživati u neponovljivom i jedinstvenom pogledu na pučinu i tvrđave Lovrijenac i Bokar.

Nautika

U ovom izvrsnom restoranu Nautika šef kuhinje Mario Bunda sa svojim timom mladih kuhara iz ponude izdvaja žive jastoge s otoka Visa kao i ostale delicije iz akvatorija Jadranskog mora.

Nautika

O kuhanju u Nautici

Nautika je mjesto gdje se ujedinjuje tradicija, kvaliteta i kreativnost te se stvara potpuno nova, “uzvišena” dimenzija mediteranske kuhinje.
Ovdje uloga kuhara započinje ondje gdje rad obrtnika prestaje. U kreativnoj kuhinji Nautike kuhari izrađuju hranu koja je već prirodno izvrsna, aliunaprjeđuju ono što je već samo po sebi jako lijepo.

Nautika

Smještaj restorana

Nautika je smještena na lokaciji nekadašnje dubrovačke pomorske škole gdje su čuveni dubrovački kapetani stjecali znanje od 1881. godine. Nautika je zadržala izgled kojim podsjeća na svoju bogatu povijest i zlatno doba Dubrovačke Republike. Godine 2008. ovaj restoran proglašena je od strane renomiranog časopisa “Condé Nast Traveller” šestim najromantičnijim restoranom na svijetu.

Nautika

Izdvojeno

> Djelatnici restorana Nautika su imali čast 6. lipnja 2003. godine poslužiti Blaženog Ivana Pavla II u Dubrovniku

 

Tekst uz dopuštenje Wish hr partnera, Quintessentially Lifestyle.
Quintessentially
Fotografije: Nautika

Facebook Like Button