Oaza na Konavlima Villa Tereza

Prekrasna villa Tereza smještena je u bujnom zelenilu Konavla, sakrivena daleko od buke i vreve modernog života.

Vila Tereza

Dok ulazite u vilu kroz impresivno dvorište imate osjećaj da je vrijeme davno stalo. Villa Tereza je čudesan spoj tradicije i kulture, spomenik dobu kada je aristokracija i plemstvo vladalo ovim krajem.

Vila Tereza

Villa Tereza ima dugu i bogatu povijest. Vila se spominje u dalekoj drugoj polovici 18. stoljeća no njezina povijest seže još dalje u 15. stoljeće kada je izgrađena kapelica koja se sada nalazi u vrtu vile. Iako su povijesne knjige nejasne može se pretpostaviti kako je kapelu sagradila plemićka obitelj koja je posjedovala vilu. Villa Tereza već stoljećima stoji ponosno i diči se fascinantnim pogledom na planine Konavala.

Vila Tereza

Dvorište, s prozorima u konavoskom stilu i veličanstvenim čempresom u centru, ostavit će vas zadivljenim, ovo je sigurno ulaz koji impresionira. Dnevni boravak odiše luksuzom, a spaja tradicionalni i moderni stil što je glavna značajka cijele vile. Villa Tereza je okružena s prostranim mediteranskim vrtom. Širom otvorite drvena okna svoje spavaće sobe i biti ćete počašćeni prizorom zelene oaze, vrtom koji ovu vilu čini idealnom za obitelj. Vanjski grijani bazen s hidro masažom savršen je za opuštanje i uživanje tijekom vrućih ljetnih dana.

Vila Tereza

Unutar vile ima dosta mjesta tako da se možete udobno smjestiti u neku od četiri luksuzno uređene spavaće sobe smještene na prvom katu. Tri sobe imaju balkon s panoramskim pogledom prema Konavlima i idealne su za ispijanje jutarnje kave ili za ukusan koktel uz večernji zalazak sunca. Svaka soba ima posebnu draž te naglašava sve najbolje od mediteranskog dizajna. Na prvom katu također su na raspolaganju dvije kupaonice, jedna s kadom a druga s tuš kabinom. Villa Tereza i dalje pruža pravi plemićki ugođaj.

Vila Tereza

Smještena u Čilipima, villa Tereza je idealna baza za upoznavanje okoline. Konavle, mjesto na samom jugu Hrvatske, jugoistočni je dio dubrovačke županije, mjesto s posebnim prirodnim ljepotama i kontrastima planina i dolina, zelenih brda i ogoljenog kamena, plavog i zelenog. Povijesni grad Dubrovnik je izuzetno blizu a međunarodna zračna luka je u neposrednoj blizini, no sama vila dovoljno je udaljena kako bi pružila potpuni mir što čini ovo utočište idealnim mjestom za potpuni odmor.

Vila Tereza

 

Tekst uz dopuštenje Wish hr partnera, Quintessentially Lifestyle.
Quintessentially

Facebook Like Button