Raj za sve vegane: potpuno veganski hoteli Italije

Prava blaga Italije, potpuno veganski hoteli koji oduševljavaju iskonske vegane.
Veganizam označava život bez životinjskih proizvoda, ne samo u pogledu hrane nego u cjelokupnom stilu života. Ljudi se odlučuju na ovakav stil život zbog zaštite okoliša, problema s hranom ili svog zdravlja. Ponuda u veganskom svijetu ima sve više a posebice kad je riječ o restoranima. No, kada su u pitanju hoteli koji su konceptualno potpunosti veganski, njih previše i nema.

i pini

Ipak naišli smo na dva hotela, koji su partneri lanca Green Pearlsa, a nude potpuno veganski stil života. To su “i pini” u Toskani i “La Vimea” u južnom Tirolu u bajkovito lijepoj Italiji.

i pini

Veganski stil života, više od prehrambenih navika
Kako bi hotel bio veganski potrebno je mnogo više od sastavljanja jelovnika bez mesnih proizvoda. Veganski pristup Green Pearls® partnerskih hotela očituje se na svim područjima s fokusom na prirodne materijale u uređenju kako eksterijera tako i interijera. Zgrade su izgrađene isključivo od prirodnih materijala kao što su konoplja, vapnenac ili terakota. Namještaj je dizajniran od drva i tkanine te još nekih drugih prirodnih materijala, isključivo veganskih i organskih.

i pini

Koža, svila i ostali proizvodi koji se dobivaju od životinja nisu korišteni. Madraci su biorazgradivi, posteljina je napravljena od pamuka, a veganski i ekološki deterdžent koristi u pranju i održavanju čistoće hotela. Naravno i kozmetika u kupaonici ne sadrži sastojke životinjskog porijekla i razvijena je bez testiranja na životinjama.

i pini

Uživanje čiste savijesti
Iako vaganski stil života nije isključivo prehrambeni on i dalje igra važnu ulogu. U svojim kuhinjama talijanskih hotela i pini i La Vimea koriste se sastojci koji dolaze iz vlastitih organskih proizvodnji, ne koristi se životinjski gnoj u vrtovima, a ostale namirnice se kupuju u lokalnih proizvođača. Izuzetno kreativna kuhinja uključuje sve sastojke koje nudi lokalna priroda. Središnja nit vodilja potpuno veganskog hotela je poštivanje svih živih bića i prirode. Zadovoljstvo svih dosadašnjih gostiju koji imaju potpunu udobnost očituje se na svim razinama.

i-pini-hotel-4

Villa i pini
i pini je raskošna stara vila smještena u toskanskom povijesnom mjestu San Gimignano koje se nalazi na UNESCO-voj listi kulturne baštine, a osim što ima svoju povijest villa se ponosi i vlastitom farmom smještenom između vinograda i mirisnih maslinika. S velikom se pozornošću dizajnirala unutrašnjost hotela s fokusom na sve detalje i upotrijebljene materijale.

U hotelu i pini povijesni karakter i moderna svijest idu ruku pod ruku. Zanimljivo je da je iz poštivanja prema tradiciji ovdje nastavljeno uzgajanje skupocjenog šafrana tako da se veganska kultura očituje svugdje pa i u organskom vinogradarstvu, proizvodnji maslinovog ulja kao i u uzgoju starih sorti biljaka i voća. Villa oduševljava s predivnim mjestom za kojim svi žude kada su na odmoru a to je panoramska terasa s pogledom na tipične toskanske okolne brežuljke. Zamislite samo na takvom mjestu uživati u prirodnim delicijama i organskoj vinskoj kapljici.

LA VIMEA

LA VIMEA: prvi talijanski veganski hotel
Hotel La Vimea nalazi se u Južnom Tirolu, a može se pohvaliti jednako cjelokupnom veganskom pristupu u svemu. U kategoriji ga označavaju četiri zvjezdice, a otvoren je 2016. godine kao prvi austrijski veganski hotel i od tada je glavno mjerilo na toj popularnoj sceni. Tajna uspjeha se krije u kombinaciji veganstva, uživanja i rekreacije.

LA VIMEA

Ovaj hotel namijenjen je isključivo odraslima i nudi sve što je potrebno za opuštajući odmor: prostrani park, ugodne sobe u kojima prirodni materijali igraju važnu ulogu, autentične Ayurvedske tretmane, bazen sa slanom vodom bez klora i kupalište načinjeno od materijala iz prirode.

LA VIMEA

I naravno, ne čudi da se na ovom mjestu puno toga usredotočuje na kulinarski užitak. Mnogi veganski početnici iznenađeni su što se sve može postići bez životinjskih proizvoda. Gosti naprosto uživaju u veganskoj kreativnoj kuhinji, a ukusna jela poslužuju se s karakterističnim vinom iz vlastitog biodinamičnog uzgoja LA VIMEA.

LA VIMEA

Pioniri veganizma i održivosti
Samo par hotela u Europi bazirano je na održivosti i veganstvu, od jelovnika do arhitekture. i pini i La Vimea iskonska su veganska mjesta sve do najsitnijih detalja, u njima nema životinjskih proizvoda i sve se bazira na materijalima koji se mogu reciklirati. Oba hotela nose certifikate BIOTIQUE hotela pa ako volite sve opisano i ako se zateknete u Toskani ili Južnom Tirolu posjetite ova izvanredna mjesta s kojima ćete biti oduševljeni.

LA VIMEA

la-vimea

Fotografije: Službene službene facebook stranice LA VIMEA i i pini

Facebook Like Button