Recepti svijeta

Savršeno jednostavan recept za pripremu je ječam s gljivama.

U suradnji s kuharskim virtuozom Jamiejem Oliverom, poznatim po svojoj strasti prema jednostavnim, ali ukusnim jelima koja spajaju svježe sastojke i kreativnost, donosimo vam inspiraciju za vaše kuhinjske avanture.

Jesen je vrijeme kada šume ožive mirisima vrganja i gljiva, a naše kuhinje toplim, ugodnim aromama finih jela koja griju dušu.

Miris svježih kroasana budi najljepše jutarnje osjećaje uz prvu jutarnju kavu ili topli ljekoviti čaj.

Jesen je vrijeme toplih okusa i ugodnih trenutaka uz domaće slastice. Kolač od kestena s medom savršen je izbor za uživanje u sezonskim čarima

Harissa je pikantni začinski miks porijeklom iz sjeverne Afrike, posebno popularan u tuniskoj kuhinji.

Zaronite u svijet bliskoistočnih okusa s klasičnim humusom, jednostavnim, ali neodoljivo ukusnim namazom koji osvaja nepca diljem svijeta! Ovaj tradicionalni brzi recept za fini dip, čije korijene nalazimo u azijskim kuhinjama Libanona, Sirije i Palestine, spaja bogatstvo slanutka, svježinu limuna i toplinu tahinija

Lamingtons je prava poslastica, savršeno fin kolač i desert koji nam dolazi iz Australije…kolačići su kao mali lagani oblaci biskvita koji su se okupali u čokoladi i uvaljali u kokos. Lamingtons kolači savršeni za popodnevnu kavu ili čaj s frendovima!

Fini tart s kremom od limuna desert je čiji smo recept dobili u restoranu Bota Šare, a prava je poslastica za dušu – lagan, osvježavajući i savršeno uravnotežen između hrskavog tijesta i svilenkaste limunove kreme.

Ovaj recept za jednostavnu, okrepljujuću slasticu od naranče svakom će ručku ili večeri dati završnu osvježavajuću notu.

Izraelska kuhinja je mješavina različitih internacionalnih kuhinja, koje su imigranti donijeli sa sobom u Izrael te postojećih lokalnih jela.

Atraktivnost otoka Skye, najsjevernijeg bisera Unutarnjih Hebrida, ne skriva se samo u dramatičnim, valovitim brežuljcima Black Cuillina, već i u rastućem valu posjetitelja.