Mille feuille kolač koji obožavaju svi sladokusci svijeta

Mille feuille poznati je francuski klasik među slasticama, a možete ga osim s jagodama raditi i s nekim drugim voćem. Recept koji vam donosimo je onaj najčešći za Mille feuille, a kupite li kvalitetnu mahunu vanilije, ovaj će kolač biti prava čarolija na vašem stolu.

Recept za Mille feuille

Sastojci za recept:
1 paket gotovog lisnatog tijesta
10 dag šećera
0,5 dl mlijeka
2 jaja
1 mahuna vanilije
2,5 dag brašna
2,5 dag gustina
5 dag maslaca
2 dl slatkog vrhnja
40 dag jagoda (ili voća po ukusu)

Priprema recepta:
Nakon što odmrznete lisnato tijesto, razvaljajte ga na veličinu lima za pečenje te pecite 15 minuta na 190 stupnjeva. Tijesto potom pospite šećerom u prahu i nastavite peći na 220 stupnjeva dok se šećer ne otopi, a kore ne dobiju boju karamela. Pečeno tijesto razrežite po duljini na tri jednake trake.

Za kremu, mahunu vanilije razrežite po sredini te sastružite sjemenke koje potom ubacite u mlijeko i pustite da prokuha. Posebno pomiješajte jaja, šećer, brašno i gustin koje zatim lagano ulijte u mlijeko s vanilijom uz stalno miješanje.

Za oko 5 minuta, nakon što se krema zgusne, maknite posudu s vatre da se smjesa malo ohladi. Za to vrijeme istucite slatko vrhnje. Potom kremi dodajte maslac i dobro izmiješajte, te nakon toga umiješajte i slatko vrhnje.

Jagode, ili neko drugo voće, narežite na tanke ploške. Na jednu izrezanu traku lisnatog tijesta rasporedite trećinu kreme i ravnomjerno poslažite voće, te poklopite drugom trakom tijesta i ponovite postupak.

Prije posluživanja ohladite vaš desert i uživajte u mirisu i okusu vanilije uz bližnje u ovo zimsko vrijeme.

Facebook Like Button