Volite li kestene, jesen vam donosi mnoge poslastice poput ove ukusne i sočne torte od kestena prema receptu vrsne slastičarke Sandre Jadek.
Uživat ćete u pripremi ove tople torte prema tradicionalnom receptu koji nam dolazi iz Slavonije, a izvor nam je bila kuharica Gastro putovanje Virovitičko-podravskom županijom.
OVDJE doznajte za još nekoliko slatkih zagriza jeseni od kestena
Božanstvena rolada od kestena
Minestrone ukusna slastica od kestena
Cannelloni punjeni s kremom od kestena
Sastojci za recept:
3 jaja
150 grama šećera
200 grama kesten pirea sobne temperature
150 grama mljevenih orašastih plodova po želji
100 grama maslaca sobne temperature
Prstohvat soli
Pola praška za pecivo
Žličica arome vanilije
Slatko vrhnje za šlag za ukrašavanje
Priprema recepta:
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Kalup promjera 20 cm obložite masnim papirom za pečenje, a stranice namastite. Odvojite žumanjke od bjelanjaka i izmiksajte zajedno žumanjke i šećer dok ne pobijele.
Dodajte im kesten pire, mljevene orašaste plodove i maslac, prašak za pecivo i aromu vanilije. Miksajte da se sve spoji.
U posebnoj posudi istucite bjelanjak s prstohvatom soli u čvrsti snijeg. Špatulom lagano umiješajte bjelanjak u smjesu žumanjaka. Izlijte dobivenu smjesu u kalup i pecite pedesetak minuta.
Ohladite tortu i ukrasite je šlagom po želji.
Uz dopuštenje: Lollipop (sve fotografije)