Cannelloni punjeni s kremom od kestena

Pravo je vrijeme za obožavane kestene. Ana Grgić, chef kuhinje Esplanada, ovaj tjedan nam otkriva izvrstan recept od ukusnih kestena.

Recept za cannellone punjen s kremom od kestena

Sastojci:
10 dag maslaca
10 dag šećera u prahu
2 bjelanjka
10 dag brašna
5 dag kakao praha

Priprema
Maslac mijesati sa šećerom dok ne postane pjenast, dodati tučeni snijeg od bjelanjaka.
Na kraju lagano umiješati brašno i kakao.
Smjesu razmazati na pleh i peći na 180*C 5 min.

Sastojci za mouse od kestena
2 jaja
2 žutanjka
500 ml tučenog slatkog vrhnja
10 dag pirea od kestena
10 dag šećera
20 dag čokolade

Priprema
Na pari miješati jaja, žutanjke i šećer, kad se zapjeni dodati čokoladu i kesten pire, lagano kuhati.
Kad se čokolada otopi maknuti s vatre i dodati tučeno slatko vrhnje.
S ovom smjesom puniti pečene cannellone.

Dobar tek!

Tekst: Ana Grgić
Uz dopuštenje Esplanade Zagreb Hotel (sve fotografije)