Otkrijte resort Fenomen Plitvice – dragulj Plitvičkih jezera koji nas je osvojio

Poželite li otići na produženi vikend ili tjedan zasluženog odmora u iskonskoj prirodi zaputite se put Like i dragulja Plitvičkih jezera, otputujte u resort Fenomen Plitvice.

Već pri prvom pogledu i dolasku u resort odmah se uočava vrlo skladan suživot luksuznog smještaja u tradicionalnom ruhu, u kojem je baš sve podređeno zakonima slobode kakvu očekujete u netaknutoj prirodi nacionalnog parka Plitvičkih jezera.

izlet odmor smjestaj

Novi trendovi turizma u kojem se odmara i uživa u skladu s prirodom u cijelom je svijetu ojačao i izuzetno je popularan.
Sve veći broj ljudi želi skoro pa potpuni bijeg od obveza i dnevnih velikih količina informacija koje nas okružuju i stoga traže nešto gdje će potpuno uroniti u mir, tišinu i tako za vrijeme odmora ponovno pronaći balans i sklad življenja.

nacionalni park plitvicka jezera

Ovaj resort osvaja svojim izgledom, jer je izgrađen kao jedno od predivnih autentičnih ličkih sela, a svakako je njegova prednost što se nalazi u srcu Plitvičkih jezera, nedaleko od najpopularnijeg fenomena Velikog slapa.

smjestaj fenomen plitvice

Predivne, što većih što manjih 9 kuća, izgrađene su u skladu s okolišem, bogato su i s pažnjom opremljene sa svime što suvremeni čovjek želi imati na raspolaganju za vrijeme odmora, a da se pritom nimalo ne odriče komfora i potpune udobnosti.

Uz udoban smještaj ovdje je i spa zona, mjesto za roštilj, zeleni cvjetni travnjaci s ležaljkama, predivan autohtoni vrt s mirisnim biljem koje možete ubrati za svoj ručak ili večeru.

smjestaj nacionalni park plitvice

Predivno je jutrom probuditi se na svježem reskom ličkom zraku uz pjev ptičica i šum krošnji drveća te odvježbati u teretani na otvorenom dok se vaša dječica, ako ste na obiteljskom odmoru, veselo igraju na bogato opremljenom igralištu s niz didaktičkih sprava ili onima koje ih navode na kreativnost i pobuđuju maštu.

odmor iz snova lika

Ovaj resort temelji se na potpunom doživljaju nacionalnog parka, autohtone Like, stapanja s prirodom koju otkrivate na svakom korakom u nizu šetnica koje vas dovode do vidikovaca s pogledom na jezero, slapove i obilje zelenila koje odmara oči.

Ovo je mjesto koje i u kulinarstvu prati tradicionalne niti u modernom ruhu svojih jela

Trend autohtonih namirnica koje su prožete i novim okusima, a koje novi trendovi traže, ovdje možete okusiti u potpunosti.
Od tjestenine s divljim gljivama i juhe od cvjetače s pečenim lješnjakom za predjelo do filea divlje pastrve ili posebno spravljenih svinjskih medaljona te bataka u umaku od tartufa s ličkim polama za glavno jelo.

licka kuhinja

No, nikako ne možemo zaboraviti i izvrsne deserte poput torte od čokolade ili domaće štrudle od jabuka sa sladoledom. Sve redom za prste polizati :)

U Fenomenu Plitvice u kuhinji izuzetno paze na sve redom domaće autohtone namirnice koje se u bogatom meniju serviraju u mnogobrojnim jelima koje možete izabrati za ručak ili večeru.

Fenomen Plitvice konceptualno podržava prirodan način življenja dok ste na odmoru, a koji se temelji na potpunoj relaksaciji i stapanju sa zelenim okolišem i okruženjem.

Uzmite knjigu u ruke, rashlađeni pjenušac i krenite na jedno od mjesta ispod drveta ili tik uz slapić koji žubori i neka vaš odmor započne odmah.

Facebook Like Button