Restoran Pastis – potvrđeni status kultnog mjesta u New Yorku

Restoran Pastis – novo lice kultnog restorana.

Četvrt Meatpacking District u zapadnom Manhattanu trenutno prolazi pravi revival, za koji je najviše zaslužno ponovno otvaranje kultnog restorana Pastis.

Nakon godina uspješnog poslovanja i pojavljivanja u svakom hotspot vodiču kroz New York – a status mu je potvrđen pojavom u megapopularnoj seriji Seks i grad – Pastis je zatvoren 2014. godine.

meso piletina hrana

Ovog ljeta je ponovo otvoren, nekoliko koraka udaljen od svoje originalne lokacije, na križanju 9. avenije i Zapadne 12. ulice, a iza njega ponovo stoji osnivač, slavni chef Keith McNally, ovaj put u partnerstvu sa Stephenom Starrom, još jednom poznatom figurom restoranskog svijeta.

Novootvoreni Pastis simbol je vraćanja četvrti Meatpacking u njene slavne dane

Zajedno s otvaranjem luksuznih butika Hermes i Loro Piana u susjedstvu Pastisa te muzejem Whitney, službena obnova ove četvrti, nekad poznate po noćnom životu i ilegalnim aktivnostima, je službeno započela.

tjestenina pužići špinat hrana zeljenjava

Donosimo vam savjete kako biste mogli maksimalno iskoristiti svoj boravak u jednom od najpoželjnijih njujorških bistroa
Ručak šampiona

Napravite raspored svojih poslovnih ručkova oko poznate Plat du Jour. Dnevna ponuda (od ponedjeljka do petka) uključuje rakove (četvrtkom) i jedno signature-jelo: škampi au Pastis (ponedjeljkom).

Naručite čašu Aperol Spritza i uživajte, čak i ako je ponedjeljak prijepodne.

doručak hrana sok stol uskrs

Večera s prijateljima

Meni za večeru pun je omiljenih francuskih specijaliteta. Možete birati između tradicionalnih opcija: predjelo od Escargot-a na maslacu s češnjakom, peršinom i školjkama s umakom Mignonette, iza čega slijedi slavni Steak Frites – odrezan serviran s pečenim krumpirima, kod kojeg možete birati između 3 različite vrste govedine te 3 različita umaka.

Na izbor imate i nekoliko vrhunskih vina, a naš je savjet započeti s Sancerreom uz predjela, te zatim prijeći na Cabernet Franc koji najbolje ide uz odrezak.

Veseli nedjeljni brunch

Zaustavili ste se u Hermesu za kratki shopping, kasnije se planirate naći s prijateljima u Soho House-u… između toga, ubacite brunch u Pastisu. Naručite krišku slane pite s heirloom rajčicama, savršenu za jesen kada su rajčice na vrhu zrelosti.

Za piće odaberite Mon Amer – osvježavajući koktel sa šampanjcem, napravljen po uzoru drugim slavnim koktelom na bazi šampanjca, French 75.

Pastis-Copyright-@PastisNYC-1
Credit: Pastis NYC

Ponoćni snack

Zauzmite mjesto u baru oko ponoći, dok je atmosfera u restoranu još uvijek na vrhuncu. Preporučamo kombinaciju Matrinija sa savršeno hrskavim pommes frites, a za desert porciju profiterolesa.

Nakon napornog dana, ne zaslužujete ništa manje.

Facebook Like Button