Roštiljanje je i dalje u fokusu

Roštilj, pribor za roštiljanje, posude i pribor za jelo, daske za rezanje i sav ostali pribor potreban je za ovu vrstu rekreacije na otvorenom.

Sezona roštiljanja još nije završila – kotleti, ražnjići, pečenice, pljeskavice i njegovo veličanstvo ćevapi aktualni su svaki dan ukoliko imate Weber električni prenosivi roštilj koji je zbog kompaktne veličine i snage vrlo popularan među ljubiteljima roštiljanja.

Priprema hrane na užarenoj rešetki popularna je širom svijeta i odličan povod za okupljanje obitelji, prijatelja ali i uživanje u sočnoj hrani svakoga dana.

lesnina-pribor-za-rostilj

Da bi gosti ili vaša obitelj, osim u finim mirisima, uživali i u dobrom zalogaju evo par savjeta koji će svakog klasičnog kuhara preobraziti u pravog gril majstora

Prije svakog posla potrebno se pripremiti!
Prije roštiljanja nužno je prirediti pribor i naravno kvalitetne namirnice.
Roštilj počinje kupovinom kvalitetnog svježeg mesa koje se marinira 24 sata prije pečenja, a da bi se smekšalo i u konačnici bilo sočnije.

Meso je potrebno peći na jakom žaru, nikako na direktnoj vatri, tako će se sačuvati hranjivi sastojci i izbjeći stvaranje potencijalno karcinogenih spojeva.
Zlatno pravilo roštiljanja je da meso na grilu nikada ne smije biti suho, stalno se treba premazivati kistom ili grančicom ružmarina namočenom u ulju ili mast.

weber Q_1200_0270

Bez alata nema zanata

Osim trikova za pripremanje namirnica i samo pečenje, važno je imati i pravi alat. Zato uz svoj Weber roštilj svakako nabavite i pribor za roštiljanje, kao i sav ostali alat neizostavan za ovu vrstu rekreacije na otvorenom ili užitaka na svojoj terasi ili balkonu.

Vrlo popularani u svijetu roštilji su s potpisom Weber sačinjeni od lijevanog željeza i nehrđajućeg čelika. Weberovi roštilji namijenjeni su kako početnicima tako i profesionalcima.

I jedan savjet za kraj… Neka ove godine zdravi roštilj i dalje bude u fokusu.
Odreske, pileća prsa, ribu, gljive, hamburgere od povrća, … dekorirajte raznovrsnim sezonskim povrćem prethodno ispečenim na grilu u aluminijskoj foliji.

Facebook Like Button