Savjeti za čišćenje osobne energije

Svi znamo da je s vremena na vrijeme potrebno napraviti generalno čišćenje doma, očistiti svaku ladicu, otvoriti svaku kutiju, obrisati svaki kutak ormara, svaku policu i knjigu. No rijetki su oni koji s vremena na vrijeme naprave generalno čišćenje vlastitog tijela i uma. Slijedi nekoliko Feng Shui savjeta kako pročistiti osobnu energiju.

Kada se osjećate zbunjeno, zaboravljivi ste, čini vam se da se sve okreće protiv vas, ne ide vam od ruke ni ono u čemu ste inače bez premca, e tad je vrijeme da zastanete i napravite malo generalno čišćenje uma. Nije loše ponekad zamoliti neku osobu koje je upoznata s protokom energije za pomoć ili savjet. Ne zna svatko meditirati, ponekad je za to potrebno dosta vježbe, stoga nije naodmet posjetiti neki tečaj i upitati za savjet. Bitno je znati se opustiti ili imati nekoga tko će vas znati voditi.

Vlastiti um

Bitno je s vremena na vrijeme očistiti um od raznog „otpada“ koji ste godinama stvarali. Kada biste u stari ormar samo trpali odjeću, bez da ga s vremena na vrijeme ispraznite, on bi naprosto pukao. Ista je stvar i s vašim umom. U njega trpate i trpate, a onda se čudite što ste ponekad „bez razloga“ bezvoljni, tromi i nikakvi. Vrijeme je i da um očistite od suvišnih stvari. Depresivne uspomene, stres, krive odluke i strahovi samo su dio „otpada“ koji guši vaš um. Suočite se s tim strahovima i otpustite ih. Krenite dalje, oprostite sebi neke loše poteze, ispričajte se drugima, riješite zavrzlame i davno nastale probleme. Kad osjetite da ste ljuti, da ne možete dalje, zatvorite oči i osvijestite koje misli vam se kreću glavom. Nemojte im se suprotstavljati na način da ih ignorirate, već im dopustite da same izađu isto kao što su i ušle. Nakon toga ćete se osjećati opuštenije i bit ćete bolje koncentrirani.

Boravak u prirodi

Boravite što više možete u prirodi, osluškujte ju i primajte njezinu pozitivnu energiju, energiju sunca, drveća, rijeka i mora. Mnogi nisu ni svjesni koliko nas priroda puni jer se to često događa na nesvjesnoj razini. Često kad smo umorni, razdražljivi i nervozni odemo u prirodu, u kraću ili dužu šetnju nakon koje se gotovo uvijek osjećamo bolje. To je zato što nas je priroda napunila svojom pozitivnom energijom. Kad to osvijestimo, onda smo u mogućnosti dobiti još i više energije i voditi kvalitetniji život.

Stres se osim šetnjama u prirodi može smanjiti meditacijom, ali i detoksikacijom tijela kroz pomno osmišljenu prehranu. Ponekad nam i hrana može uzrokovati stres, a da toga nismo ni svjesni. Tijelu najčešće nije potrebno toliko hrane koliko u sebe unosimo, posebice ne nezdrave i brze hrane koja nam privremeno daje energiju, ali tijelu ne donosi ništa dobro. Konzumirajte više voća i povrća, pijte dosta tekućine, posebno vode i tijelo će vam biti zahvalno. Kroz samo nekoliko dana uvidjet ćete promjenu kako iznutra, tako i izvana.

Krevet u kojem spavate

Još jedan od Feng Shui savjeta je i taj da kad osjećate da vas nitko ne razumije i da ste neshvaćeni, vrijeme je da pogledate kamo ste smjestili krevet. Očistite stvari ispod ili iza kreveta, otklonite stare kutije pune stvari, smeće i ostalu negativnu energiju i moći ćete uočiti promjene u vlastitom životu.

Ovo je samo malen dio savjeta za promjene u vlastitom životu i čišćenje energije. Bitno je da osvijestite čime ste okruženi i što sve utječe kako na pozitivno, tako i na negativno stanje vašeg uma. Baš kao što svoj dom redovito održavate čistim, tako od danas to činite i za svoj um i vidjet ćete koliko će to pozitivnih promjena unijeti u vaš život. Tijelo i um bit će vam zahvalni.

Autor: Vedrana Duić Loparić

Facebook Like Button