Shiatsu masaža: pritiscima do zdravlja

Shiatsu je vrsta alternativne medicine koja djeluje tako da prstima pritisće određena mjesta na tijelu, stvarajući pritisak i oslobađajući negativnu energiju, kao tehnika masaže.

To je drevna metoda rada na tijelu, i u prijevodu znači pritisak prstom. Utemeljena je na tradicionalnoj dalekoistočnoj medicini i filozofiji, a svoje korijene vuče iz drevne kineske masaže Amma, koja se radila na principu tiskanja i trljanja tijela po energetskim točkama.

Shiatsu se razvijao u kombinaciji modernog i drevnog, čime je predstavio spoj istočnjačkoga intutivnog, energetskoga pogleda na život sa zapadnjačkim znanstvenim analizama o funkcioniranju ljudskog tijela i psihe. Nema znanstvenih dokaza za bilo kakve medicinske djelotvornosti shiatsua, ali neki shiatsu praktičari promoviraju ga na način dda se pomogne ljudima kako bi se opustili i riješili mnogobrojnih muka kao što su stres, mučnina, bol u mišićima, depresija itd..

Shiatsu je metoda koja se primjenjuje na strunjačama i tretira se preko odjeće, radi ugodnosti i za klijenta i za praktičara. Tretman ovisi o potrebi klijenta. Primjenjuju se lagana istezanja, (ruku, noge, glave); čvrsti, brzi pritisak na bolnom dijelu, da bi se uklonila blokada, te bi tako doveli tijelo u opuštajuće stanje; masažom se oslobađa zarobljena energija; rotacija udova i zglobova i istezanje svih mišića.

Bit Shiatsu terapije je dodir – pritisak palcem ili dlanom, a bit tretmana je da se oslobodi cijelokupna negativna energija, uspostavljanje protoka u tijelu i stvaranje balansa.

NAZIV: Wellness centar Aquathermal
ADRESA: Kovinska 4, Jankomir, Zagreb
AKTIVNOSTI: Shiatsu masaža
KONTAKT: tel: 091 224 5615 | 091 202 4150 | 091 347 3393
e-mail: aquathermal@aquathermal.hr

NAZIV: Udruga Shiatsu Zagreb
AKTIVNOSTI: Shiatsu masaža
KONTAKT: tel:  Zlatko Pavlinić,
mob: 091 592 39 13
tel: 01 23 25 919
faks: 01 23 25 918
e-mail: zlatko@shiatsu.hr

NAZIV: Uslužni obrt Moguće
ADRESA: Mirka Jengića 30, Rijeka
AKTIVNOSTI: Shiatsu masaža
KONTAKT: tel: 095 911 49 59

NAZIV: Holistički centar Oaza
ADRESA: PUT PLOKITA 87, 21000 SPLIT
AKTIVNOSTI: Shiatsu masaža

Facebook Like Button