Šibenske marine

Istražite prirodne ljepote čarobnog šibenskog akvatorija.

Razvedena obala, kristalno čisto more i bogata povijest samo su neka od turističkih aduta grada Šibenika, koji se smjestio usred istočnog dijela Jadranske obale. U blizini središta Šibensko-kninske županije nalaze se dva nacionalna parka – Krka i Kornati, kao i Park prirode Vransko jezero.

Turističkoj posjećenosti u prilog ide i dobra prometna povezanost. Sa Zagrebom i drugim europskim metropolama povezan je autocestom, dok se zračni promet odvija preko zračne luke Split i Zadar, koje su od grada udaljene 50, odnosno 70 kilometara.

Šibenskim područjem vlada mediteranska klima s visokom insolacijom na obalnom prostoru i nešto manjim u unutrašnjosti. Ljeta su pretežno suha i topla, a oborine su česte u zimskim mjesecima. Nautičari trebaju znati da ovdje prevladavaju bura i jugo, dok obalni pojas tijekom najtoplijih mjeseci rashlađuje maestral.

Dobra polazna točka za istraživanje šibenskog akvatorija vlastitim plovilom jest marina Mandalina koja raspolaže s 367 vezova u moru, 50 mjesta na kopnu, a u planu je proširenje novih kapaciteta za smještaj megajahti. Članica je prestižnog međunarodnog udruženja za kvalitete i standardizaciju marina The Yacth Harbour Associations, te prva hrvatska marina u kategoriji Five Gold Ancors.

Smještena je pokraj nekadašnje baze ratne mornarice Austrougarske Monarhije, na čijem se mjestu danas nalazi kompleks NCP-Remontong brodogradilišta Šibenik. Ovdje vam je na raspolaganju cjelokupna usluga za servisiranje i pregled plovila, bogata ugostiteljska ponuda i cijeli niz rekreativnih sadržaja.

Šest kilometara udaljena od Šibenika jest marina Solaris, koja se nalazi u sklopu istoimenog hotelskog kompleksa. Okružena je prekrasnom mediteranskom vegetacijom, te je zaštićena od naleta jakih vjetrova. Raspolaže sa 190 morskih vezova pod video nadzorom, kao i brojnim objektima za sigurno pristajanje – od restorana i suvenirnice do servisne radionice, platforme za čišćenje i popravak brodova.

MARINA: MANDALINA
LOKACIJA:  43°43.0′ N, / 015°54.3′ E
KAPACITET: 367 vezova u moru
KONTAKT: tel.: 022 310 888, e-mail: mandalina.marina@mandalinamarina.hr

MARINA: SOLARIS
LOKACIJA: N 43°42’00″; E 15°53’20″
KAPACITET: 190 vezova u moru
KONTAKT: tel.: +385 22 361 001; e-mail: info@solaris.hr

Facebook Like Button