Sve više bečkih restorana gostima ograničava vrijeme boravka

Mnogobrojni poznati bečki restoranu rezervacije vrše po principu tzv. time slotova.

Sve više bečkih restorana povodi se za američkim primjerom, gdje se u iznimno poznatim lokalima stol za ručak ili večeru moguće rezervirati samo na određeno vrijeme.

U nekim se bečkim restoranima stol može naime dobiti samo na sat i pol, što je kod mnogih gostiju znalo izazvati nezadovoljstvo i negodovanje.

No iz Bečke gospodarske komore ističu, kako razumiju motive ovakvog postupanja ugostitelja, kojima je naravno u cilju da se za stolom tijekom večeri izmijene barem dvije različite grupe gostiju.

Među prvima koji su uveli ovakvu vrstu rezervacija renomirani su bečki restorani, a njihovi gosti koji nakon večere žele popiti još jedno piće to često moraju učiniti za barom.

restoran beč organski restoran kafić

Ograničenja su naravno neophodna i za vrijeme blagdana i praznika kao što su Valentinovo, Majčin dan ili neki drugi popularni praznici, kada se svi žele počastiti odlaskom na večeru.

Posjetiteljima koji žele duže vremena ostati u restoranu preporučuju se kasniji termini pa to svakako imajte na umu prilikom idućeg posjeta Beču.

Uz dopuštenje: Euro Comm (sve fotografije)

Facebook Like Button