Top 5 butik hotela

Ovo je vrijeme promjena. Na isti način kako su se kupci polako okrenuli od skupih dizajnerskih predmeta u korist manje razmetljivih a možda i više pristupačnih marki, tako su jednako i putnici počeli istraživati nova okruženja imajući otklon od onih uhodanih luksuznih hotela s 5 zvjezdica. Ono što je zanimljivo jest da nisu tražili šestu zvjezdicu, nego osobno i individualno iskustvo boravka koje jedino mogu pronaći u butik hotelima.

Kako je sada sve više i više manjih hotela koji nude vrhunsku uslugu i otvaraju svoja vrata prema posjetiteljima, postaje sve teže prepoznati prave dragulje među njima, te smo stoga napravili popis najboljih pet iz cijelog svijeta.

 

London

Eccleston Square Hotel
37 Eccleston Square, London, SW1V 1PB
eccleston-square-hotel
Eccleston Square Hotel zamišljen je od strane bivšeg hotelijera iz Pariza, a ovaj prekrasan hotel sada vode njegova djeca, nastavljajući obiteljski posao. Obiteljski osjećaji i pozitivan duh mogu se osjetiti posvuda u prostoru. Usluga je personalizirana i a svaka soba i svi apartmani vrlo su pažljivo i obzirno namješteni kako bi ponudili luksuzno utočište u srcu Belgravie.

Ono što dominira u cijelom hotelu je naglasak stavljen na tehnologiju, koja je prisutna u svakom kutku, čineći Eccleston Square Hotel jednim od hotela u gradu u kojem se mogu naći najmoderniji uređaji, posljednja “čuda” tehnike. Ovo je dobro ishodišno mjesto za istraživanje Londona, ali treba upozoriti na jedno pravilo, koje može začuditi, a to je da ovaj hotel ne prima, kao svoje goste, djecu mlađu od 13 godina.

 

New York

Hotel Giraffe
365 Park Avenue South at 26th Street, 10016 New York
hotel-giraffe
Smješten u samom srcu velike Jabuke, jednom od najimpresivnijih gradova svijeta, na uglu Park Avenue Southa i 26th Street, Hotel Giraffe predstavlja dom čak i kada ste jako udaljeni od svog vlastitog. Ime je dobio po životinji nježne snage i gracioznosti a svaka od 72 sobe i apartmana zrači kvalitetom kroz senzibilne interijere, oplemenjene fotografijama iz 1920. i 1930. godine. Kao što se i očekuje u jednom ovako luksuznom prostoru i sav ostali namještaj i modni dodaci u prostoru jako su profinjeni i moderni. Najbolja stvar vezana uz Hotel Giraffe je ona koju nitko od gostiju ne očekuje, a to je ugodna zabava uz najfinija vina i birane sireve svake večeri koje se provode uz klavirsku glazbu s pijanistom.Kao dodatno iznenađenje svakom gostu je dar u vidu besplatne ulaznice za New York Sports Club, što zajedno čini ovaj hotel mjestom gdje vlasnici znaju koliko male stvari mogu značiti i vrijediti.

 

Paris

Hotel Sezz
6 Avenue Fremiet, 75016, Paris
hotel-sezz
Ako tražite tradicionalni, Versailles ugođaj, nadahnuti šarm sa svim svojim “frou-frou” ukrasima i “fleur de lis” uzorcima onda hotel Sezz nije za vas. Umjesto toga njegova suvremena, elegantna i zavodljiva unutrašnjost, slična je i samom gradu u kojem se nalazi, “gradu svjetla”. Naime, Pariz je potpuno prigrlio svoju poziciju jednog od europskih trendovskih gradova. Iza sexy stakla i kamenih pročelja nalazi se jedinstvena filozofija hotela Sezz, što bi u prijevodu značilo razbiti svaku formu i obrazac samo kako bi nagradilo odvažnog putnika. Ovaj hotel ultra je moderna pozicija iz koje možete početi istraživati Paris.

 

Bangkok

Cabochon Hotel
14/29 Sukhumvit 45 Road, Klongton Nua, Wattana, Bangkok
cabochon-hotel
Bankok je jedan od najveličanstvenijih gradova, u isto vrijeme duhovan i senzualan, prepun svetišta gdje se staro i novo isprepliće u posebno lijep mozaik prostora. Malo je mjesta toliko očito lijepo koliko je to Cabochon Hotel. Svega osam soba koje čine hotel, odaju počast dvadesetim godinama, kroz iskričave i privlačne interijere uz besprijekoran šarm kojim odiše kolonijalni stil zgrade. Kao što je impresivan iznutra toliko je impresivan i izvana, naročito s lijepim bazenom na krovu, što ga završno čini pravim draguljem u Cabochon kruni.

 

Šangaj

URBN Hotel
183 Jiaozhou Road, 20004 Shanghai
urbn_hotel
Kao što se i očekuje od Kine, URBN je prvi hotel koji se pobrinuo da bude ekološki najprihvatljiviji. On je pravo ekološko šik utočište s odličnim stilom i sadržajem. Izgrađen u preuređenom skladištu stare tvornice, ovaj objekt s 26 soba prikladno je nadahnut industrijskim stilom, ali bez žrtvovanja bilo kojeg dijela udobnosti ili dobrodošlice, kao što se i očekuje za hotel visoke kategorije. Prirodni reciklirani materijali omekšavaju grube rubove i dodaju toplinu minimalističkim interijerima, dok modni detalji čine ovo gradsko utočište dostojno svakog jetsettera. I samo da dokaže kako eko ne znači strogo, URBN ima nevjerojatno veliki izbor i mogućnosti za odabir hrane i pića. Moderna teretana, ugodan spa prostor i vrhunski tretmani uljepšavanja, ako poželite i u sobi, čine ovaj hotel iznimno poželjnim, a iz njega je sve nadohvat u Šangajskog Jing’an okrugu.

 

Tekst uz dopuštenje Wish hr partnera, Quintessentially Lifestyle.

Quintessentially

Facebook Like Button