Gdje se najbolje jede u Londonu

Za sve one koji žele objedovati u stilu a ipak doživjeti intimnost i udobnost, skoro pa vlastitog dnevnog boravka, predlažemo neke od najimpresivnijih londonskih restorana i mjesta gdje je hrana pravo blagovanje svakog ručka ili večere.

Hutong

The Shard, 33 kat
beijing
Još jedno zvjezdano mjesto u Shardu je rezervirano za restoran u visinama, Hutong, koji je inspiriran Hong-Kongom. Mjesto privlači goste svojim panoramskim pogledom, živahnim Shangai barom, dramatično tamnim rešetkastim interijerima i s više prostranih privatnih blagovaonica, koje sveukupno primaju više od 150 gostiju. Vrhunski jelovnik vješto dočarava strasna iznenađenja sjeverne azijske kuhinje: uključujući Abalone, Daikon salatu, koje se lagano kuha puna tri dana, pržene jastoge sa Sichuan paprom i naravno nezaobilaznu pekinšku patku.

Balthazar

4-6 Russell Street
balthazar
Balthazar je jedan od restorana čije je otvorenje i ceremoniju otvaranja bila jedna za pamćenje, došao s druge strane velike bare u iznimnom stilu. Možete se pogostiti uz originalni američki brunch jelovnik i ugodnu atmosferu koktel bara, bez obzira o kojem se dijelu dana radi. Smješten iznad živopisne glavne prostorije, Balthazar ima prostor za privatan objed, u kojemu se nalazi bar, dnevni boravak i osobni ulaz. Do 60 gostiju može uživati u ukusnoj hrani, sofisticiranom ambijentu i vrhunskoj usluzi u intimnom okruženju.
4-6 Russell Street

Hibiscus

29 Maddox Street
hibiscus
Hibiscus je smješten u samom srcu Mayfaira a nalazi se pod nadzorom glavnog šefa Clauda Bosia, okićenog Michelinovom zvjezdicom, koji je prenio atmosferu svog doma iz Shropshirea. Bez obzira radili se o glavnom restoranu, ekskluzivnoj privatnoj sobi ili teatralnom kuhinjskom stolu ovaj restoran obećava osvježavajuće večera sa sezonskim namirnicama unutar klasično pripremljenih ali ipak moderna europska jela. Prekrasno odvojeno od glavnog restorana, privatni prostor može smjestiti do 30 gostiju nasuprot kojemu se nalazi rustikalni podrum.

Berners tavern

10 Berners Street
berners-tavern
Smještena na desnoj strani predvorja novog London Edition Hotela, Berners tavern predstavlja pravi gastronomski dragulj nudi jednostavne ali opet elegantan suvremeni britanski jelovnik. Gosti mogu doživjeti privatni intimni prostor inspiriran postajom Grand Central Station u New Yorku, i smjestiti do 14 osoba. Skupljeni od modernog stola iz duge tamne orahovine, romantično osvijetljen izvornim svjetlima, posjetitelji mogu uživati u cjelodnevnim objedima kao što su “Fish Fridays” ili nezaobilaznu britansku nedjeljnu pečenku.

Merchant’s tavern

36 Charlotte Road
merchants-tavern
Nakon uspješnog otvaranja u listopadu prošle godine Merchant’s tavern, ovaj moderni europski restoran otvorio je i The Storeroom, privatnu šik blagovaonu u svojem podrumu. Kao što samo ime kazuje zidovi su obloženi vinskim proizvodima i namirnicama, stvarajući upečatljiv ambijent za one koji sjede za glavnim stolom. Prostor može ugostiti do 22 osobe u neformalnoj večeri ali se također može prilagoditi i za koktel zabave, uz čips i kremu od tartufa, ciklu s riccotom ili ceviche od orade za 40 gostiju.

 

Tekst uz dopuštenje Wish hr partnera, Quintessentially Lifestyle.

Quintessentially

Facebook Like Button