Top 7 najluksuznijih robnih kuća

Najluksuznije robne kuće koje će Vas ostaviti bez daha u tren oka.

Luksuzne robne kuće vise nisu rijetkost, te istraživajući koliko na svijetu postoji luksuznih robnih kuća, vjerujte nam, iznenadili bi ste se.

Ljudi ponekad terapiju od svakodnevnog života pronalaze u shoppingu, stoga malo hedonističkog materijalizma nikada nije bilo od prevelike štete. Osjetiti dašak luksuza a k tome i kupiti nešto čija vrijednost ponekad raste iz dana u dan, je nešto što se ne doživljava svaki dan. No gdje te stvari kupiti i gdje okusiti luksuz? Mi imamo odgovore na to.

Top 7 luksuznih robnih kuća u svijetu
Mall of the Emirates

Dubai, Ujedinjeni Arapski Emirati
Mall of Emirates uključuje sve, ne samo shopping centar – tu možete izdvojiti svoje vrijeme i za zabavu i za užitak. Prepun dizajnerskih butika, uključujući i Harvey Nichols, Debenhams, Bois & Chiffon, Reiss, Missoni, i Marca Jacobsa, centar je opremljen monstruozno od stakla i čelika. Osim trgovina, Centar obuhvaća Ski Dubai, (prvi zatvoreno skijalište na Bliskom istoku) Dubai Teatar i Centar Umjetnosti, Cinestar kino kompleks, zabavni park Magic Planet , te restorane i barove svjetske klase.

mall-of-the-emirates_l

The Emporio

New Delhi, Indija
Mjesto gdje stanovnici lako potroše svoj zarađen novac, jer je to mjesto gdje se može pronaći luksuzna odjeća koju niste mogli pronaći nigdje drugdje u Indiji. Otkako je završen 2007. godine svojim šarmom i svojom ponudom okuplja mnogobrojne ljude svaki dan. Centar ne nudi samo odjevne predmete, već tamo možete pronaći mnogobrojne salone ljepote, vrhunske restorane i barove, ali i private klubove za članove.
Arhitekt Mohit Gujral dizajnirao je Emporio u talijanskom mramoru, punom drvetu i sa mesinganim detaljima. Centar sadrži oko 90 prodavnica indijskih i internacionalnih marki od kojih su neki Kimaya, Ensemble, Ashish N Soni, Rajesh Pratap Singh, te Abraham & Thakore.

the emporio

The Landmark

Hong Kong, Kina
Uđite u Landmark – odgovor Hong Konga na Trump Towers – koji se sastoji od tornjeva Edinburgha i Gloucester , kao i York kuća. Uz sve uobičajene, dizajnerske trgovine uključuju – Harvey Nichols, D & G, Gianfranco Ferre, i Ermenegilda Zegna. Landmark se može pohvaliti s 113-sobi unutar Landmark Mandarin Oriental Hotela kao i s šik Oriental Spa Resortom.

landmark-tower-2_l

Selfridges

London, Velika Britanija
U svijetu u kojem trgovine i trgovački centri čine sve da nalikuju jedni drugima, Selfridges je nepogrešivo jedinstven. Jedinstven jer vjeruje da je u svom najboljem izdanju i da shopping čini izvanrednim, zadivljujućim i nadahnjujućim, što dokazuje činjenica da je dva puta bio nagrađen za najbolju robnu kuću na svijetu. Druga po redu najveća robna kuća u Velikoj Britaniji, od 2003. godine u vlasništvu je gospodina W. Galen Westona. Selfridges svakodnevno iznenađuje i zabavlja svoje kupce, te nudi ogroman asortiman u koji se zasigurno nećete razočarati.

Njihov slogan glasi: “Svatko je dobrodošao!”.

selfridges

Galeries Lafayette

Pariz, Francuska
Spajanjem luksuza i naglašavanjem velikih imena modnih kuća kao što su Alexander McQueen, Bulgari i Chanel – dopunjen tjednim revijama – Galerija Lafayette je mjesto koje se prostire na 7 katova, te u svojim odjelima čuva skupocjeni nakit, kozmetiku, odjeću, obuću te ostale brojne asortimane. Laurier restoran, nalazi se na prvom katu, kojeg vodi legendarne braće Mavrommatis, a poslužuje se samo najbolje iz Grecian kuhinje, dok su beauty učionice u prizemlju, te nude svaki zamisliv kozmetički proizvod kojeg možete danas pronaći na tržištu.

galeries-lafayette_l

La Rinascente

Milano, Italija
Centar su osnovali Luigi i Ferdinand Bocconi 1865. godine, te se smjestio na trgu Duomo, gledajući preko puta na jedinstvenu milansku katedralu. Centar Vam nudi najbolje proizvode, od kozmetike, modnih dodataka, do luksuzne i elegantne muške i ženske odjeće. Unutar centra se nalazi gastronomski restoran Moët & Chandon s najljepšom terasom, uz koju ćete imati prekrasan pogled na prekrasni grad Milano.

La Rinascente

The Shops na Columbus Circleu

New York, SAD
Prekrasan shopping centar smjestio se na Manhattanu i kombinira luksuznu kupovinu s odličnim restoranima, a i stambenim prostorom – mjesto gdje lokali i prodavaonice rade jako puno. Ovdje možete očekivati poslovnice Cole Haan, Dean & Deluca i Sisley, a i mjesto gdje možete zamisliti da ju posjećuje ikona Carrie iz serije “Sex and the City”. Dućani su opremljeni najboljim modnim hitovima i ostaviti će Vas bez daha u trenu.

usa

Autorica: Azra Terzić
Fotografije: Foter

Mall of Emirates
4th Interchange, Sheikh Zayed Road, Dubai,
Ujedinjeni Arapski Emirati

DLF Emporio
4 Nelson Mandela Marg, Vasant Kunj
New Delhi

The Landmark
15 Queen’s Road Central, The Landmark, Central
Hong Kong

Selfridges
400 Oxford St, London, Greater London W1A 1AB,
Velika Britanija

Galeries Lafayette
40, blvd Haussmann 75009 Pariz,
Francuska

La Rinascente
Piazza del Duomo, 3 20121 Milano,
Italija

The Shops na Columbus Circleu
10 Columbus Cir, New York,
Sjedinjene Američke Države

Facebook Like Button