Top 7 nezapaženih otoka

Saznali smo koji su najlijepši, ali opet nezapaženi otoci na našoj prekrasnoj planeti.

Djevičanski otoci ili možda Havaji?

Koji su to otoci raskošnih prirodnih ljepota a da možda niti ne znamo za njih? Oni skriveni, ispod radara, prekrasni otoci za koje samo pravi mornari znaju.

Donosimo top 7 nezapaženih otoka, koje je zbog njihove ljepote objavio i CNN travel, koji su daleko od vreve i gužve, ponekad izmišljenih atrakcija s najljepšim pogledom na more i ocean.

Andros, Bahami
Na ovom otoku gdje je popularna pop kultura, nalazi se jedan od najstarijih ronilačkih dućana na svijetu, zatim drugi najveći koraljni greben zapadne hemisfere i mještani koji izrađuju vodootporne košare od slame.
Ovdje možete tulumariti s Chickcharnee, mitskom pticom nalik na sovu za koju se vjeruje da je pola čovjek pola ptica, a koja štiti “svojih” 700 otoka na Bahamima na čak 5956 četvornih kilometara.

andros

 

Song Saa, Cambodia
Tropski grebeni, nevjerojatan zalazak sunca i bijele pješčane plaže, samo su dio atmosfere na dva prekrasna otoka Koh Ouen i Koh Bong. Za svega 35 minuta vožnje brodom od luke Sihanoukville, možete doživjeti čaroliju kakvu do sada još nikada niste. Otoci koji izmamljuju osmijeh pravi su raj za avanturističkog putnika.

song-saa

 

Quilalea, Mozambik
Svoje je mjesto našao na sredini zaštićenog morskog središta Indijskog oceana. Obgrljeni s koraljima prekrasne ville od slame odaju dojam iskonske slobode, a ovdje su do nedavno njegovi stanovnici bile samo morske kornjače, koje su s tipičnim biljnim svijetom činile sav svijet flore i faune ovoga idiličnog mjesta.

Quilalea

 

Otok Mou Waho, Novi Zeland
Znači, to je maleni otok na jezeru, jezeru koje se nalazi na otoku, a otok se nalazi na sred oceana. Zanimljivo zar ne? Netaknuto alpsko jezero Wanaka, nevjerojatno je čudo prirode koje čeka na razgled svih ambicioznih avanturista.

Mou Waho Island

 

Marettimo, Italija
Udaljen samo sat vremena vožnje s brodom od Sicilije, oko ovog otoka plivaju različite vesele šarene ribe, ima odličnu klimu tijekom cijele godine i očarava tipičnom ljepotom Italije. Na otoku ne možete pronaći automobile, što znači da ćete se na tren maknuti od užurbane svakidašnjice i zaista udahnuti pravi svježi, morski zrak.

marettimol

 

Saba, Nizozemski Karibi
“Netaknuta kraljica” Saba omiljena je zvijezda otočja. Sa samo 1800 stanovnika, ovaj vulkanski otok oduševit će svakog posjetitelja u trenu, a svake godine posjeti ga oko 25 tisuća turista. Na ovom očaravajuće lijepom otoku istospolni su brakovi dozvoljeni odavno, no otok je nadaleko poznat po ekoturizmu, penjanju i planinarenju.

saba

 

Otok Guana, Britanski Djevičanski otoci
Otok od 850 hektara i jednim malenim resortom čini savršeno mjesto za idiličan odmor. Ako tražite otok djevičanske ljepote, s tropskom klimom, prekrasnim planinama i fascinantnim prirodnim blagom on je pravo mjesto za vas

guana

Fotografije: Foter

Facebook Like Button