Top 7 namirnica protiv umora

U vrijeme kada voća i povrća ima u izobilju ne dozvolite da vam umor naruši dan.

Došlo je vrijeme težih sparnih dana kada očajnički vapimo za osvježenjem, a naše tijelo traži pomoć. Postajemo sve umorniji, razdražljiviji, tjeskobniji, bezvoljni, brzo se zamaramo te je naša koncentracija na minimumu. Najveći uzrok svemu tome je prehrana i namirnice koje nisu povoljne za naše tijelo u ljetnim danima.

Kako pobijediti ovaj umor na prijelazu iz proljeća u ljeto?

Vrijeme je da promijenimo stil života. Donosimo vam top 7 namirnica koje će vam pomoći da se riješite neugodnih simptoma ljetnog umora i uživate u ovim prekrasnim danima.

Trešnje

Čudotvorno voće koje vam pomože u borbi kod fizičke i umne iscrpljenosti. Sadrže antocijanin i melatonin, koji vam također mogu pomoći u borbi protiv bora. Nakon samo jedne ili dvije šalice trešanja dnevno, vaša koža može izgledati svježije i odmornije, a čim vaša koža bolje diše time se i vi fizički i psihički bolje osjećate.

tresnje voce

Nektarine

Slatko voće obogaćeno vitaminom C, vitaminom A, niacinom, dijetalnim vlaknima i kalijem, vaše će se tijelo i kožu preporoditi. Sastojci koje sadrži gode vašem imunitetu, osvježavajuće je voće u borbi protiv umora, korisne su u prevenciji srčanih bolesti i raka, usporavaju proces starenja kože, te čuva i štiti kožu od štetnih UV zraka.

Od nektarina možete napraviti zdravi energetski napitak, koji će vas u trenu osvježiti.

nektarine voce

Rajčica

Idealni saveznici zdravlja i ljepote, svježe dozrele domaće rajčice obiluju vrijednim nutrijentima i fitokemikalijama, koji će vam pomoći u bolesti srca i raka. Zbog dovoljne količine minerala i vitamina toliko su osvježavajuće u ljetnim danima, da nećete osjetiti niti trunku umora.

Samo jedna šalica dnevno svježeg soka od rajčice ili unos u organizam dvije rajčice, pomoći će vam u otklanjaju stresa i poboljšat će vam imunitet.

rajcica

Morski plodovi

Dagnje, srdela, skuša, losos, rakovi, tuna, oslić, haringa… sve su to ribe koje obiluju omega 3 masnim kiselinama, te djeluju na moždane funkcije i pomažu vam u smanjenju umora.
Vaše tijelo, nakon konzumiranje ribe, dobiva određenu količinu energije, te dobiva hranjivi tonik u organizmu. Od umora i lošeg raspoloženja, vraća vam se osmijeh na lice i spremni ste na sve izazove koje vam u tom trenutku život nudi.

jagode voce

Jagode

Ljekovita svojstva jagode pružit će vam instant energiju. Bogate su antioksidansima i velikim dozama vitamina C – imate sve što vam je potrebno za pravi energetski šok. Osim što otklanjaju umor, pružit će vam dovoljno energije kako bi ste bili otporni na stres a time ćete i osvježiti vaš ten.

lubenica voce

Lubenica

Tko još ne konzumira lubenicu u ljetnim danima? Pravo voće za osvježenje, kako vas tako i vaše kože. Lubenica sadrži veliku količinu vode (92%) i likopen (8%), koji će vam pomoći u zaštiti od štetnih vanjskih faktora, čime će vaša koža izgledati besprijekorno. Osim što će vas u ljetnim danima osvježiti, štitit će organizam od opasnih molekula i različitih bolesti.

Smokva

Slatki lijek pravi je saveznik u borbi protiv umora i loše koncentracije. Češće se konzumira kao svjež plod ili u sušenom stanju (suha smokva), ali i u mnogim prerađevinama kao marmelada ili kompot. Svježi plodovi imaju i do 80 posto vode te do 15 posto voćnog šećera, ali i druge vitaminsko-mineralne odlike, što je povoljno za naš imunološki sustav te čine pravi idealni obrok za sve kojima nedostaje određena količina energije.

smokva

Zdrava koža, bogate namirnice, osmijeh na licu i prava doza energije, osigurat će vam nezaboravni i osvježavajući odmor.

Facebook Like Button