Različiti trendovi u uređenju interijera sa svih krajeva svijeta

Mediteransko plavetnilo i Skandinavska jednostavnost nalaze se na vrhu popisa trendova u uređenju interijera. Koji su ostali trendovi u uređenju naših domova koje ćemo obožavati?

Prema istraživanjima trend „bohemske elegancije” – eklektični i nekonvencionalni stil – popularniji je među ženama dok „japanki zen” najviše preferiraju muškarci.

boho-chic

Mediteransko plavetnilo

Uz ovaj bezvremenski stil sanjat ćete da plovite oceanom. Ovaj stil pobuđuje osjećaj opuštenosti, a karakterizira ga hladna i minimalna, ali isto tako šarena paleta boja.

Prekrasne pločice s uzorcima jako dugo su obilježavale ovaj stil, kao i prirodne tkanine i teksture, kao što su bijela posteljina, masivni drveni namještaj i terakota podovi.

korona namjestaj interijer stol

Skandinavska jednostavnost

To je pokret koji definira jednostavnost, minimalizam, funkcionalnost i ljepota. Iako se radi o stilu poznatom po svojoj jednostavnosti, u njegovoj je srži besprijekorno umijeće izrade.

Svijetlo drvo i čisti, jednostavni oblici sa zaobljenim rubovima dominiraju u arhitekturi i namještaju. Minimalni dodaci i obilje prirodnog svjetla također obilježavaju ovaj stil koji je prihvaćen diljem svijeta.

cosy-ski-lodge

Seoska udobnost

Stil seoske udobnosti definira maksimalistička estetika. Taj je stil poznat po upotrebi debelog i izdržljivog drva te grubih, prirodnih materijala kao što su kameni podovi.

Sve to pomaže u stvaranju toplog i udobnog ugođaja. U ladanjskoj kući ništa nije preosjetljivo – sve je pomalo oštećeno djelovanjem vremenskih uvjeta, ali isto tako i pomno odabrano i postavljeno na svoje mjesto zbog romantičnih i nostalgičnih karakteristika.

mini drvo biljke bonsai stolica interijer

Japanski zen

Japanski interijeri poznati su po svojoj formi i funkcionalnosti. Iako je tim stilom izvorno prevladavala siromašna estetika Budizma, Japanski zen poznat je po promišljenom korištenju prostora, pri čemu svaki predmet ima neku svrhu.

U japanskim se interijerima može primijetiti pristup „manje je više” s očigledno neutralnim nijansama boja isprekidanih ravnim linijama i naglašene njegovanim vrtovima.

parisian-vintage

Elegantni gradski stil

Prozori od poda do stropa s izvanrednim pogledom, izložena cigla i drveni podovi uobičajeni su znakovi u svakom domu uređenom u gradskom chic stilu.

U tako uređenom domu možete očekivati prostorije otvorenog plana s velikim, masivnim namještajem i dizajnerske predmete, kao što su svijećnjaci i umjetnička djela, koje nije moguće previdjeti. To je gradski luksuz u svom punom sjaju.

indian-textiles

Rezime popularnih trendova i svakako pri samom vrhu želja u uređenju unutarnjeg prostora su „Perzijski vintage” – stil bogato dekoriran s prekrasnim antikvitetima, „udobna planinska kuća” – inspirirano alpskim šumama i planinama prekrivenim snijegom te dekadentna „srednjoistočna elegancija” koja podrazumijeva šareni dizajn s raznim tkaninama i teksturama.

Bez obzira na to želite li biti više zen ili uljepšati vlastiti dom s malo boje, svatko može pronaći nešto za inspiraciju.

Tekst: Booking.com

Facebook Like Button