Tretmani uljepšavanja prije svadbene svečanosti

Vaše vjenčanje je dan kada zasigurno želite zablistati, stoga je vanjski izgled u prvom planu. Na Vašoj svadbenoj svečanosti centar svega ste Vi, plijenit ćete pažnju svih uzvanika koji će se diviti Vašem izgledu i odabiru vjenčanice. Mnoge mladenke već imaju ideje i planove što i kako napraviti, na koji način se uljepšati i koje stvari trebaju popraviti na sebi kako bi upravo na dan svog vjenčanja izgledale onako kako su oduvijek sanjale. Biti lijepa, dotjerana i uredna san je svake djevojke kojoj je dan vjenčanja nešto najvažnije u životu. Stoga, ako se odlučite za tretmane uljepšavanja potrebno vrijeme kako bi kasnije rezultati bili vidljivi. Kako bi smanjili stres i osjećaj da sve radite u zadnji čas, savjetujemo Vam da se na vrijeme informirate o svim stvarima koje Vas zanimaju, a mi Vam donosimo kratak priručnik o tome na što sve trebate obratiti pažnju.

Što je tretman uljepšavanja?
Povijest tretmana uljepšavanja vuče svoje korijene još ih starih civilizacija Grčke, Rima i Egipta. pojam ljepote se mijenjao kroz stoljeća, no povijest starih naroda i njihovi običaji inspirirali su nas da i danas u 21. stoljeću, zadržimo običaje i navike uljepšavanja. Staroegipatska kultura zasigurno je učinila više na tom području nego bilo koja druga u povijesti. U staroj Grčkoj i Rimu aristokratske dame su se kupale u vodi obogaćenoj blatom, za koje se vjerovalo da čini kožu mekom i nježnijom, kako bi bile lijepe za svoje partnere, a njihove metode pomlađivanja inspiriraju nas i danas. Iako su se originalni recepti uvelike promijenili, temeljne ideje ostale se iste. Da su se žene od najranije povijesti brinula za izgled svog tijela dokazuje činjenica da je Marija Antoaneta, kraljica Francuske, uživala u kupkama u mlijeku vjerujući u moći pomlađivanja. Kasnije su znanstvenici otkrili da se u mlijeku nalaze takozvani faktori rasta koji rade kao info-molekule i navode kožne stanice na češće dijeljenje. Sve žene teže nekim idealima i uvijek na sebi pronalaze nedostatke koje žele poboljšati kako bi se osjećale bolje, samouvjerenije i poželjnije. Kada je čovjek siguran u sebe i zadovoljan sobom, činjenica je da većina stvari u životu krene na bolje. Tako se i buduće mladenke žele osjećati dobro u svojoj koži kako bi na dan svog i na vrijeme se odlučite za željene tretmane uljepšavanja.

tretmani-uljepsavanja-3

Žene od djetinjstva sanjaju o svom idealnom danu, danu koji će pamtiti zauvijek i na koji će se životno vezati za osobu njihovih snova. Na dan vjenčanja biti ćete princeza iz vaših snova, a profesionalni stručnjaci Studija HB pobrinut će se da Vaš dan učine posebnim, a Vas besprijekorno lijepom. Toga dana želite izgledati savršeno, po mogućnosti bez celulita, idealnog tijela, preplanulog tena, bez bora, njegovanih ruku s blistavim noktima. Sve su to tretmani uljepšavanja za koje se, svojim profesionalnim edukacijom, brinu stručnjaci Studija HB. Oni će se potruditi i Vaše želje pretvoriti u stvarnost, bez nervoze i dodatnog umora.

Kada treba započeti s tretmanima uljepšavanja?
Što ranije krenete na tretmane bit će bolji rezultati, a nervoza manja! Poželjno bi bilo da se na vrijeme odlučite za tretmane uljepšavanja. Savjetnici i stručnjaci za ljepotu se uistinu trude kako bi vaš idealan dan učinili još savršenijim, no morate imate na umu da oni nisu čarobnjaci te da je za cjelokupan rezultat potrebno vrijeme, Vaša suradnja i upornost. Određeni tretmani uljepšavanja, zbog složenih tehnika izvođenja, jednostavno zahtijevaju duže vrijeme stoga, primjerice, naslage celulita nećete moći ukloniti u tjedan dana ma koliko god Vi to željeli i očekivali. Ako se lijepo organizirate, pripremite i raspitate na vrijeme, tada je zaista sve moguće. Možda jednostavno ne znate kako i gdje započeti ili ste se našle u vremenskom škripcu. Stoga, kako Vas ne bi uhvatila panika, obratite se stručnjacima.

tretmani-uljepsavanja-1

Za početak, trebate biti objektivni prema sebi. To znači realno se pogledati u ogledalo, procijeniti i priznati što Vam se ne sviđa i što biste željeli promijeniti, ali i što doista možete promijeniti. Trebate uistinu pomiriti mnogo toga – od realnih mogućnosti i želja, do vremenskih i financijskih okvira jer današnjim mogućnostima, od kozmetičkih tretmana do estetsko/kirurško/stomatoloških zahvata, moguće je puno toga, čak i u kratkom roku, popraviti ili promijeniti, ali ne uvijek sve. Morate biti realni, svjesni koliko vam je vremena na raspolaganju, ali imati na umu i onu staru “koliko para – toliko muzike”.

Najbolje bi bilo započeti s pripremama za uljepšavanje godinu dana unaprijed kako bi, bez žurbe i panike, sve mogli kvalitetno realizirati jer jednostavno nije moguće skinuti sve centimetre, kvržice, bore, kilograme i prištiće u zadnja 2 do 3 mjeseca ili tjedna. Mnoge od Vas ne razmišljaju tako, no postoje razni objektivni i neobjektivni razlozi i situacije zbog kojih nešto možete postići ili ne. Više je razloga zbog kojih buduće mladenke sve rade posljednji trenutak, možda Vam se naprosto ne da ili se sjetite svega tek u zadnji čas.

tretmani-uljepsavanja-4

Neke žene jednostavno imaju ljepotu zapisanu u genima i dovoljno im je tek nekoliko tretmana kako bi otklonile svoje nedostatke. Svi zavidimo ovakvim sretnicima, međutim sve smo mi posebne i drukčije reagiramo s obzirom na genetiku. neke žene jednostavno imaju problema s kilogramima, bore se s problematičnim tenom, celulit im je najgori neprijatelj, a prirodna ploča nokta mala i nekvalitetna. Normalna je stvar će ženama s ovakvim problemima trebati više kozmetičkih tretmana i vremena.

Želje su nam raznolike prije samog vjenčanja. Izbjeljivanje zubi kako bi fotograf ovjekovječio fotografije za pamćenje, skidanje nerealnih kilograma kako bi se uvukle u usku haljinu koju zamišljate već mjesecima. Prištići, mrljice ili uklanjanje dlačica ponekad zahtijevaju više kontinuiranih tretmana kroz nekoliko mjeseci, dok svečana frizura i make up zahtijevaju puno manje vremena. Studio HB pobrinut će Vam zablistati na najljepši mogući način s obzirom na vrijeme koje imate na raspolaganju. naravno, u te planove možete uključiti i svog budućeg jer i muškarci također žele biti lijepi i njegovani, ai svekrve i punice se žele dodatno “ispeglat” za dan kad će biti izložene pogledima mnogobrojnih gostiju i članova obitelji s kojima se možda nisu vidjeli i godinama. Studi HB se pobrinuo za sve, za one koji imaju više od pola godine do vjenčanja i za one koji imaju tek 2 do 3 mjeseca ili samo nekoliko tjedana za uljepšavanje. Stoga, nakon što porazgovarate same sa sobom i napravite financijsku konstrukciju, obratite im se s povjerenjem jer što ranije krenete na tretmane biti će bolji rezultati a nervoza manja.

tretmani-uljepsavanja-2

Kozmetičarka i shiatsu terapeutkinja Branka Habek i njezin Studio HB pomažu svojim savjetima svim ljudima koji na prirodan i zdrav način žele poboljšati svoje zdravlje i kondiciju i poraditi na očuvanju i poboljšanju svoje ljepote. Sve o najnovijim trendovima u ljepoti, njezi tijela i lica, o mršavljenju, problemima s celulitom, prehranom mogli ste pratiti u kolumni naše poznate terapeutkinje i savjetnice na portalu Dani vjenčanja, a sada Branka Habunek, ekskluzivno za naše buduće mladenke, otkriva tajnu kozmetičkih tretmana prije svadbene svečanosti, obraća Vam pažnju na detalje te Vam, kao budućoj mladenki, svojim dugogodišnjim iskustvom i savjetima pomaže odabrati ono najbolje za Vas.

Koji tretmani zahtijevaju više, a koji manje vremena
Tretmani poput zdravog skidanja viška kilograma, uklanjanja tvrdokornog celulita, tretmani trajnog uklanjanja dlačica, zaglađivanje bora i izbjeljivanje zubi samo su dio tretmana uljepšavanja koji, zbog svoje složenosti, zahtijevaju mnogo više tretmana i vremena. Ne možete čarobnim štapićem nešto što ste sakupljali godinama maknuti u samo 2-3 tjedna. Ono za što će Vam biti potrebno manje vremena je njegovanje Vaše kose kako bi na dan vjenčanja izgledali blistavo i zdravo, ugradnja umjetnih noktiju i njega ruku, pedikura, tretmani njege lica, masaže i make up.

Tekst: Branka Habek
Fotografija: Tammra McCauley

Facebook Like Button