Tržnice Pariza postala su top turistčka mjesta

Pariz je riznica mnogobrojnih živopisnih tržnica koje hrane njegove stanovnike svježim voćem i povrćem, a na nekima se pruža prilika za kupovinu odjeće, knjiga pa čak i antikviteta.

Tržnice romantično lijepog grada poput Pariza čine pravi užitak kako za njegove stanovnike tako i za turiste, jer su jedna od glavnih točaka za obilazak turističkih vodića. Uostalom, prema stoljetnoj tradiciji, tržnice su oduvijek bile i dobro mjesto za sastajanje i razmjenu glavnih zbivanja.

Jedna od velikih prednosti posjeta Parizu, bez obzira da li se radi o par dana ili dužem periodu, je upravo putovanje u kojem ćete moći doživjeti prave svjetske adute kada je raznovrsnost ponude svježe hrane u pitanju.

Dok je većina tržnica u svijetu uglavnom usredotočeno na hranu, u Parizu možete pronaći i specijalizirane tržnice gdje se prodaje gotovo sve, od cvijeća, obuće, odjeće, slika do žigova i antikviteta.

Raskoš grada očituje se i u broju tržnica kojih ima čak 73, a prema mnogim turističkim vodićima i ocjenama od strane turista, postoje 3 koje najviše oduševljavaju mnoge.

Marché Rue de Buci

marche-rue-de-buci

Ovo je jedan od svih turističkih favorita. Osim što je ambijent odličan, možete se uvijek odmoriti u jednom od nizu malih kafića nakon shoppinga. Na tržnici možete pronaći široki izbor svježeg voća i povrća, uključujući i ogroman izbor nasvježijih plodova mora. Unutar tržnice možete pronaći i poznate restorane i predivne slastičarnice!

marche-rue-de-buci-1

Ova čarobna kutija pariške hrane otvorena je svaki dan.
Adresa: Mabillon, Saint-Germain-des-Prés, Odeon

Marché Raspail

marche-raspail

Ova tržnica jedna je od najskupljih u Parizu. Nalazi se u blizini Marche Rue de Buci, ali s potpuno različitom atmosferom. Malo je više šik, i teško ćete izabrati između raskošne ponude voća ili različitih sireva koje se nude. Upravo zbog svoje specifičnosti otvorena je samo utorkom, petkom i nedjeljom, a unutar tržnice možete pronaći i savršeno bogatu ponudu organskih proizvoda.
M ° Saint-Placide, Rennes, Sèvresu-Babylone

marche-raspail-1

Marché Quai de la Corse

marche-quai-de-la-corse

Smještena na Ile de la Cité, ova tržnica je specijalizirana za cvijeće i biljke, i ima jednu od najpoznatijih fontana Wallace, na samoj sredini. Bilo da ste u potrazi za biljkom, grmom, cvijetom ili čak i malim stablom za svoj ​​stan, ovo je mjesto gdje ćete uvjerljivo pronaći sve što vam treba.
Otvoren je svaki dan od 8 do 19 sati, a ono što je svakako čini jedinstvenom je to što nedjeljom postaje tržište s pticama.
M ° Cite, Hôtel de Ville, Châtelet

Korisne informacije
Izaberite između 65 tržnica na otvorenom ili 13 tržnica u zatvorenom prostoru. Tamo ćete pronaći sve, od kvalitetnih i svježih prehrambenih proizvoda, do predmeta koji su filigranske izrade izrađene rukama starih zanatlija te se već dugi niz godina prenose se s koljena na koljeno.

Izdvojeno:

> Dobro je znati da su pokrivene tržnice stalno otvorene, dok tržnice na otvorenom rade samo dva ili tri dana u tjednu (općenito 7:00-14:30).

> Za one koji se kasno ustaju, tu su i tržnice koje rade poslije podne: Saint-Honoré (1. okrug), burza (2.okrug), Baudoyer (4.okrug), Bercy (12.okrug) i Anvers (9.okrug).

> Postoje specijalizirana tržnice koje nude 100% prirodne proizvode. Najpoznatije tržnice organski uzgojene hrane su: Raspail (6.okrug, radi nedjeljom od 09:00-14:00), Batignolles (8.okrug, radi subotom od 9:00-14:00) i Brancusi (14.okrug, radi subotom od 9:00-14:00).

Tekst: Wish hr

Facebook Like Button