Turracher Höhe austrijska idila savršenog zimskog i ljetnog odmora

Turracher Höhe mjesto je koje se nalazi na romantičnom jezeru okruženom divnim skijaškim stazama na pitoresknim planinama, a bajkovitoj scenografiji pridonose izvrsni hoteli i raskošne drvene vile koje se nalaze oko zaleđenog jezera po kojem se može šetati i vući na sanjkama.

Ovo je slika koju smo doživjeli zimi, a kada dođu topliji dani ovaj kraj zasigurno postaje i mjesto za ljetni odmor zbog svojih predivnih šumskih staza i šetnica te planina koje uokviruju romantičnu sliku oko jezera.

turracher austrija

Skijalište je smješteno na prijevoju između Koruške i Štajerske, a idealno je za skijaše koji žele umjerenije skijanje s obzirom da se ovdje nalaze većinom takozvane plave skijaške staze što bi značilo da padine nisu tako strme.

Mjesto skriva doduše i jednu vrlo dobru crvenu stazu broj 24 za vještije skijaše a ovdje praktički takozvanih crnih staza i nema. Sve crvene staze su dobro pripremljene i jednostavno “vuku” na skijanje.
Od crvenih staza za svaku su preporuku staze oko Turrachbahna ispod kojeg se nalazi i staza Adrenalin – pravocrtna dobro uređena staza na kojoj dostižu veće brzine.

skije motorne

Za sve koji snijeg doživljavaju kao dobru zimsku zabavu, osim skijaškog trčanja ili šetnje preko snježnih brdskih staza kroz šume ovdje se nudi jedinstveno noćno sanjkanje na osvijetljenoj Sonnalm stazi dugoj 1 kilometar. Vjerujte ovaj noćni doživljaj je izvanredan jednako kao i vožnja preko planinskih staza u motornim sanjkama koje također možete iznajmiti za potpuni užitak u zimskim radostima.

Nakon ovakvog provoda zasigurno će vas ugrijati rakijica koja se samo ovdje radi od posebnog ploda bora pod nazivom cirbe koji raste samo u ovom području i na što su stanovnici posebno ponosni.

skijaška staza

U sunčanom predjelu ispod Kornocka gdje prevladavaju plave staze idealne za obitelji na stazama je na raspolaganju Piste Butler. Izvanredan ideja koja je među skijašima oduševljeno prihvaćena jer je riječ o zaposleniku skijališta koji dijeli prosecco ili sladoled vozeći se na motornim sanjkama.

Piste Butler

Savršeno je ispružiti se s čašom prosecca ili ukusnim sladoledom na neku od ležaljki koje su strateški postavljene na panoramskim mjestima po skijalištu i naprosto uživati u raskošnom pogledu na Alpe.

panorama turracher

Zbog svog položaja na nadmorskoj visini od 1763 metra, pa sve do vrhova visine čak do 2400 metara, gorje Turracher Höhe ubraja se među najsigurnija skijališta u Austriji u pogledu snježnog pokrivača pa je ovo zaista uz svjež planinski zrak, čistu vodu i odličnu kulinarsku ponudu pravi zimski raj.

staza za skijanje

Turracher Höhe, koji je udaljen od Zagreba 288 kilometara, a od Rijeke 255 kilometara nudi mnoga gastronomska mjesta s tipičnim tradicionalnim austrijskim jelima poput Kaiserschmarrna, bečkog odreska, Käsespätzle te mnogih vrsta knedli ili neizostavnog slavnog deserta Apfelstrudela.

austrijsko jelo

philipp resoran austrija

Ako pak želite isprobati ekskluzivniji gurmanski užitak za svaku je preporuku restoran Philip koji se nalazi u Genisser Schlosshotel Seewirt u kojem ćete uživati u najfinijoj hrani u sljedovima uz birana vina, a sve priprema osobno renomirani nagrađivani chef Philippprodinger.

restaurant philipp

Poželite li idealan spoj ukusne hrane i jedinstvene panoramske čarolije u smještaju za svaku je preporuku “Mei Zeit“ koji spaja posebnu priču planinske brvnare i dobre hrane. Ono po čemu je Mei Zeit zaista poseban su njegove luksuzne prostrane kućice izrađene kompletno u kanadskom stilu idilično smještene na samoj skijaškoj stazi s pogledom na jezero Turrachersee!

kanadske kuće

Još je jedan hotel koji se posebno ističe svakako je romantični hotel Seehotel Jägerwirt čiji su vlasnici upravo taj atribut istakli u svim svojim prezentacijama. Obiteljski hotel zaista osvaja toplinom i srdačnošću, a njegov položaj tik uz jezero Turracher See daje mu prednost koja se cijeni.

seehotel hotel na jezeru

Kroz prozor svake sobe širi se pogled na alpske livade, jezero i mirisne borove šume, a prekrasan planinski wellness nakon skijanja ili drugih zimskih radosti pravi je užitak na kraju dana. Posebna prednost u kuhinji ovog hotela daje se biološki uzgojenim namirnicama, a isključivo se podržava regionalna ponuda od divljači, riba ili namirnica iz ovog kraja. Odmor u Seehotel Jägerwirt ostavit će dojam odmora u srcu prirode i mjesto na koje ćete se poželjeti vratiti.

ležaljka skijanje

Turracher Höhe pravo je mjesto za odmor u planinama koje je namijenjeno opuštanju i provođenju odmora na način koji ste zamislili.
Bilo ljeti ili zimi nezaboravan je prekrasan panoramski pogled na prirodu uz zdrav planinski zrak, čistu vodu i predivan prirodni ambijent.

Tekst: Diana Mikloš
Fotografije: Diana Mikloš

Facebook Like Button