Kako spriječiti ozljede na skijanju

Ako se ljubitelj skijanja sigurno se pripremate za posjet omiljenim zimskim destinacijama. Iako ste možda već iskusni skijaš, prevencija ozljeda nije na odmet. Prije svega imajte na umu da skijanje kao i svaki drugi sport zahtijeva određenu razinu fizičke pripreme. Kako bi povećali fizičku kondiciju i pripremili tijelo na napore tijekom skijanja, preporuča se redovito vježbanje nekoliko mjeseci prije dolaska na skijanje. Najvažnije je ojačati kvadricepse te mišiće trbuha i leđa.

Dijelovi tijela koji su najpodložniji skijaškim ozljedama su koljena, gležnjevi, stopala i ruke. Da bi na stazi bili što sigurniji važno je da imate kvalitetnu opremu. Osim toga, budite svjesni svojih sposobnosti i skijajte u skladu s njima. Nikada na stazu ne odlazite nezagrijani, prije nego počnete skijati važno je da mišiće istegnete i zagrijete.

Za prevenciju ozljeda i zglobova zaštitite se učvrsnim bandažama. Učvrsna bandža za koljeno kreirana je kako bi poduprla slabo, ukočeno ili ozlijeđeno koljeno. Njezin anatomski oblik omogućuje optimalno prianjanje i zaštitu. Diskretna je i udobna za nošenje tijekom cijelog dana.

Učvrsna bandaža za stopala podupire i uklanja bol uslijed iščašenja, kronične nestabilnosti zgloba i simptoma pretjeranog trošenja. Pruža zaštitu od novih ozljeda. Diskretna je i udobna za cjelodnevno nošenje.

Učvrsna bandaža za zglob ruke podupire slabe ili ozlijeđene zglobove. Pomaže u ograničavanju pokreta i tako štiti bolne zglobove. Izrađena je od materijala ugodnog za cjelodnevno nošenje, diskretna je i može se nositi ispod odjeće.

Facebook Like Button