U restoranu El Toro opet nova sezonska iznenađenja

Od kada se otvorio prije nešto više od godinu dana, El Toro restoran&bar osvojio je srca i nepca Zagrepčana, Hrvata, ali i brojnih turista te se zasluženo smatra jednim od najkvalitetnijih zagrebačkih restorana, ali i jednim od najomiljenijih i najpopularnijih mjesta za izlazak.
Ekipa na čelu sa chefom Mariom Miheljom ne miruje pa su nas unazad godinu dana oduševljavali programi i posebne večeri poput Tacos Thursdaya, Aperitiva na terasi i gostovanja kolumbijskog chefa Leonarda Fonsece čime su samo potvrđivali svoje visoko mjesto na domaćoj gastroj sceni.

Chef Leonardo Fonseca2

Domaći gastro krugovi, ljubitelji latinoameričke kuhinje i gosti El Tora do sada su navikli da ih na jelovniku često iznenade nova jela. Naime, koncept kuhinje je takav da chef Mario Mihelj konstatno istražuje nove namirnice, otkriva nove dobavljače i razvija nova jela koja se ubacuju u postojeći meni.
Veće promjene događaju se sezonski, tri do četiri puta godišnje. Tako je danas predstavljen novi proljetni meni koji obiluje zanimljivim kobinacijama okusa.

tuna-steak

Nakon godine dana, chef Mario Mihelj dobro je upoznao zagrebačku publiku, ali mogućnosti latinoameričkih namirnica koje je upario s domaćim te predstavio latinoamerička jela sa svojim, domaćim, hrvatskim štihom.
“Od otvaranja restorana naša je karta doživjela tri promjene, sa svakom novom sezonom odlazak na tržnicu pravo je uzbuđenje no nakon duge zime jedva sam čekao ovo proljeće – mlada mrkvica, čimulice, prve jagode, rajčice, medvjeđi luk i svježe aromatično bilje samo su dio onog što proljeće nosi.
U svemu tome sam našao inspiraciju za našu kartu koja je savršeni balans između lokalnih namirnica i latino okusa” izjavio je chef Mario Mihelj.

Ceviche

Novi proljetni meni dočarava proljeće na tanjuru u okusima i mirisima, ali i atraktivnim izgledom no i dalje ostaje s latinoameričkom temom koja podrazumijeva meso ili ribu na tanjuru, što u kombinaciji s povrćem donosi senzacionalnu harmoniju okusa.

janjeci-file

Ova prava proljetna gastronomska rapsodija uključuje jela poput cevichea od argentinskih crvenih kozica s marinadom od citrusa, čilija i maslinovog ulja uz grilanu breskvu, ukiseljeni luk i ulje od korijandera.

Za poželjeti je marinirani tuna steak na kremi od limete, wasabija i đumbira s glaziranom mladom mrkvom i hrskavim slanutkom sa spring rolicama.

grilana-hobotnica

Da li ste ikada probali aromatiziranu grilanu hobotnicu s hrskavim mladim krumpirom, kremom s medvjeđim lukom, šparogama i dresingom s pečenim češnjakom te dimljenom paprikom? Ako niste vrijedi isprobati, jer ćete biti oduševljeni nečim potpuno novim.

marinirani-iberico-file

Iznenadite svoje nepce i s mariniranim iberico fileom na kremi od pastrnjaka, salatom od šparoga i rotkvica, uljem od mladog luka i prahom od crvenog papra i jagoda.

Zapečena prepelica(1)

Zvuči dekadentno, ali je za sve koji vole ekstravaganciju – glazirana zapečena prepelica punjena s aromatiziranim kruhom i biljem, gustim umakom od kukuruza šećerca, karameliziranom mrkvom i mladom salatom, ali i je ovdje i nova verzija jednog od najpopularniji jela u El Toru janjećeg filea s karmeliziranim komoračem, baby kukuruzom šećercem, pireom od pečene čičoke te salsom od đumbira, čilija i korijandera te black angus striploin steak.

Osim opisanih raskošnih jela na meniju ovog restorana su i noviteti kao tacos pulled pork, spring kozice i yakitori piletina.

Još novosti iz restorana El Toro:

Uz novi meni, El Toro predstavio je i svoju prekrasnu veliki zelenu terasu na kojoj se može uživati u popodnevnoj kavici, piću nakon posla, ali i ugodnoj atmosferi ručka i večere. Uskoro nas na ovoj terasi očekuje i Aperitivo četvrtkom, odlična after-work druženja uz koktele i zalogaje po uzoru na europske i svjetske metropole.

ter02

Uz dopuštenje: S2 (sve fotografije)

Facebook Like Button