Uhvatite svoju polarnu svijetlost u Laponiji – putovanje za one kojima je  Aurora na prioritetnoj wish listi

Finska Laponija, smještena unutar Arktika, često se zanemaruje kao jedna od boljih destinacija za vidjeti Auroru Borealis.

finska laponija polarna svjetlost

Ali s prikazima ove polarne svjetlosti koja sjaji i vidljiva je čak više od 200 noći godišnje (noći su dovoljno tamne od kraja kolovoza do travnja), gledatelji vjerojatno neće ostati bez ovog prirodnog doživljaja.
Putovanje malo sjevernije, dalje od gradskih svjetala u arktičku divljinu, samo će vam povećati mogućnost uživanja u rasprostranjenoj polarnoj svjetlosti koja oduševljava.

finska putovanje

Bijeli, prpošni snijeg i niske temperature izvan Arktičkog kruga u Kakslauttanenu, u blizini Urho Kekkonena, jednog od najvećih finskih nacionalnih parkova izvanredan je doživljaj i putovanje koje ćete pamtiti zauvijek.
Ovdje se nalaze i originalni i kultni stakleni iglui iz kojih, u toplini ekskluzivnog interijera i udobnosti možete jednostavno zuriti uvis i diviti se zadivljujućem noćnom nebu i živopisnim bojama koje ono donosi.

hotel iglu finska polarna svjetlost

OVDJE otkrijte 5 najboljih iglua i ledenih hotela za nezaboravan zimski odmor

A obitelji s manjom djecom imaju mogućnost u vrijeme božićnih blagdana biti bliže Rovaniemiju, glavnom gradu Laponije i domu Djeda Mraza (iako lokacija njegove privatne rezidencije ostaje tajna :) .
Ovdje je za svaku preporuku rezervirati vrlo zanimljivu sobu u hotelu Arctic TreeHouse, smještenom na Arktičkom krugu, gdje kućice na drveću s panoramskim prozorima otvaraju pogled ravno u noćno nebo.

drvena kuca hotel u krosnjama

Hotel Arctic Light u srcu Laponije, u Rovaniemi, koji je partner WWF-a i zaštitnik polarnih medvjeda pruža dodatnu ugodnost jer je posjet selu Djeda Mraza udaljen samo 15 minuta vožnje, a ovaj hotel okružuju netaknuti, bijeli krajolici nadohvat ruke.

haski voznja saonicama finska

Ali, nema ničeg boljeg od odlaska izvan utabanih staza u lov na polarnu svjetlost tijekom vedre zvjezdane noći u snježnoj prirodi. Vožnja na motornim sanjkama kroz šume i snježne puteve dodatno će pojačati doživljaj gledanja Aurore, a možete s njima otići i u posjetit i razgled farme predivnih pasa haskija. Za one koji vole vožnju romantičnim saonicama postoji i takva mogućnost razgleda, a sve to uz spektakularnu svjetlosnu fascinaciju polarne svjetlosti i iskričavog svjetlucavog snijega…

Kako god se želite diviti ovom prirodnom fenomenu, iskusite najbolje od finskog gostoprimstva na putovanju po vlastitoj mjeri.

Uz dopuštenje – tekst i fotografije Wish hr partnera, Quintessentially Lifestyle.
Quintessentially

Facebook Like Button