5 najboljih iglua i ledenih hotela za nezaboravan zimski odmor

Dani postaju sve kraći, temperature padaju, a ove zime i vi imate priliku boraviti u igluu ili ledenom hotelu. Mnogi ljudi planiraju bar jednom u 2019. godini boraviti i spavati na nekom novom mjestu i u zanimljivom boravištu te planiraju trošiti novac na stjecanje novih iskustava, umjesto na materijalne stvari.

Zašto se i vi ne bi zabavili i iskušali užitke boravka u nekom zanimljivom ledenom smještaju koje je već samo po sebi jedinstveno iskustvo.

Potaknite svoju maštu i otkrijte čaroliju boravka u igluu ili ledenom hotelu. Odjenite najtopliju odjeću koju imate, ušuškajte se ispod pokrivača i uronite u san okruženi potpunom tišinom.

Snow Hotel – Kemi, Finska

snow-hotel

Snow Hotel nalazi se u finskoj regiji Lapland i nudi ‘ledeno dobre’ sobe koje su u potpunosti napravljene od leda i snijega. Ako vas brine kako ćete se ugrijati u sobi u kojoj vlada prosječna temperatura od -5°C – kreveti su prekriveni toplim kožnim prekrivačima i vrećama za spavanje obloženima udobnom vunom.

snow-hotel-1

Snow Hotel nudi i mogućnost uživanja u jedinstvenim zimskim atrakcijama, poput snježnog dvorca, snježne kapelice za vjenčanja ako se želite vjenčati na nekom neobičnom mjestu, nekoliko skulptura sa svjetlosnim efektima, galeriju dragog kamenja i tjedni program s različitim aktivnostima i dodatnim iskustvima za goste.

Icehotel – Jukkasjärvi, Švedska

ice-hotel
Sakriven među brojnim jezerima i brdima sjeverne Švedske, više od 100 milja sjeverno od Arktičkog kruga, hotel Icehotel iznova se gradi svake zime od snijega i leda s obližnje rijeke Torne.

S temperaturama između -5 i -8°C, svaka je soba posebno uređena i sadrži namještaj koji su umjetnici iz cijelog svijeta ručno izrađivali od leda.

Nakon odmora u termalnim vrećama za spavanje s prekrivačima od kože sobova, gosti mogu započeti svoj dan bogatim doručkom te posjetom sauni, hidromasažnoj kadi na drveni ogrjev ili ledenoj kupki. Područje oko Jukkasjärvija popularno je za zimske aktivnosti na otvorenom, poput vožnje psećih saonica, izleta na saonicama koje vuku sobovi i obilazaka na motornim sanjkama.

Sorrisniva Igloo Hotel – Alta, Norveška

sorrisniva-igloo
Sorrisniva Igloo Hotel smješten je uz rijeku Alta i udaljen 20 km od centra grada Alte.

Radi se o impresivnoj građevini od 2000 kvadratnih metara koja se svake godine u potpunosti izgradi od snijega i leda. Uz sobnu temperaturu koja se konstantno održava između prohladnih -4 i -7 °C (od 19 do 24 stupnjeva Fahrenheita), gostima se preporučuje da ponesu vlastito termalno donje rublje kako bi se ugrijali, iako su u svakoj jedinici osigurane podloge za spavanje od jelenje kože i iznimno tople vreće za spavanje.

sorrisniva-igloo-1

Gosti koji vole umjetnost ne bi smjeli propustiti umjetničke skulpture od leda koje su izložene u objektu.
Ako želite iskusiti pustolovinu na otvorenome, ljubazno osoblje objekta rado će vam pomoći da rezervirate safari motornim sanjkama kako biste istražili okolni zimski pejzaž iz bajke.

Hotel de Glace – Saint-Gabriel-De-Valcartier, Kanada

hotel-de-glace
Uz tri tematska ledena bara, unutarnju stazu za sanjkanje i ledenu kapelicu u koju je moguće smjestiti 70 gostiju, Hotel de Glace u Saint-Gabriel-De-Valcartieru u Quebecu prava je atrakcija i jedini objekt te vrste u Sjevernoj Americi.

Ljubazno osoblje gostima će pružiti dobrodošlicu uz koktel koji se poslužuje u čaši od leda, prije nego što ih odvede u njihovu hladnu sobu u kojoj se temperatura kreće između -3 i -5°C (od 23 do 26 stupnjeva Fahrenheita).

hotel-de-glace-1

Ako na neko vrijeme želite pobjeći od hladnoće, ovaj ledeni hotel također nudi i grijani unutarnji vodeni park te nordijsko područje za opuštanje s unutarnjim spa centrima i saunom.

Blacksheep village Igloo La Plagne – La Plagne, Francuska

blacksheep-village-igloo
Iz hotela Blacksheep village Igloo La Plagne pruža se pogled na čuvenu planinu Mont Blanc i on je odličan odabir za sve one koji žele kombinirati boravak u igluu sa skijanjem.

blacksheep-village-igloo-1

Ovaj hotel smješten je u području La Plagne, u blizini žičara Belle Plagne i Bergerie, tako da ćete moći uživati u brojnim zabavnim i zanimljivim aktivnostima na otvorenome, kao što su bob i ludge, prije nego što se počastite fonduom od sira.
Ako spavanje u snježnoj špilji nije za vas, također možete rezervirati boravak u jedinici Hot Igloo i uživati u ugodnoj toplini peći na drva.

Uz dopuštenje: Dialog (sve fotografije)

Facebook Like Button