Uskrsna i proljetna trpeza kao stvorena je za stare navike uz nove berbe vinarije Kutjevo d.d.

Na svakom će blagdanskom stolu ovog Uskrsa sigurno dobro doći, uz mirisna tradicionalna jela, butelja vrhunskog vina zato vam donosimo popis onih koja izlaze iz nove berbe, poznatog nam podruma vinarije Kutjevo.

Uz bogatu trpezu, svako od ovih kutjevačkih vina, idealno će odgovarati tradicionalnim uskrsnim jelima, od kuhanih jaja, rotkvice, šunke do sočne janjetine te mirisne domaće pince.

Na nov način možete uživati u nagrađivanim vinima vrhunskih sorti Kutjevo

Proljeće je općenito simbol buđenja, novog života pa tako i vrijeme kušanja novih berbi nagrađivanih vina najstarije vinarije Kutjevo, vjernog nam pratitelja dobrih jela ili naprosto užitaka u trenucima opuštanja.

Za ljubitelje dobre kapljice, butelja ukusnog i kvalitetnog vina predstavlja neizmjeran užitak, a još ako se ona podijeli u dobrom društvu kušanje i ispijanje produbljuje dobar osjećaj.

Upravo je zato dolazak ljepših i toplijih dana idealno vrijeme da upoznate nove berbe koje nam dolaze iz vinskog podruma koji garantira samo vrhunsku kapljicu.

Nove berbe vina Kutjevo stiže na vaše stolove – pripremite se na jedinstven užitak

U vinariji Kutjevo d.d. dozrijevaju vina raznih berbi, od kasnijih do predikatnih, međutim, u proizvodnji vina posebna se pozornost posvećuje sorti graševina koja dolazi u impresivnom broju raznih stilova, a brojna priznanja i nagrade samo su potvrda kvalitete koju ova sorta pokazuje i donosi.

Vina na kojima su u vinariji predano radili, uložili napore u strogu selekciju, brižljivo njegovali i pratili dozrijevanje, spremna su i za široku publiku koja voli vrhunski okus vina.

Rose Premium vino kutjevacka vina

STARE NAVIKE UZ NOVE BERBE
Glavni enolog vinarije Kutjevo, Ivan Marinclin, govoreći o izlasku nove berbe ističe kako je cjelokupna filozofija vinarije, izražavanje autentičnosti i vjerodostojnosti kojom žele zadržati povjerenje domaćih odnosno rastućeg broja inozemnih ljubitelja vina uz naglasak na stvaranju vina koje odražava bogatstvo kutjevačkog terroira – najstarijeg na području Hrvatske.

“Poseban naglasak, stavljamo na činjenicu kako svakoj berbi pristupamo individualno, prema svakoj se odnosimo s poštovanjem prema onome što daje. Nove berbe su ujedno rezultat ulaganja u ljude, proizvodnju i vinograde.”
Nitko se graševinom ne bavi toliko intenzivno kao vinarija Kutjevo d.d.

U slavnom kutjevačkom podrumu, potraga za novim potencijalima spomenute sorte, nikada ne prestaje. Iako sa standardnim etiketama pod oznakom kvalitetno i vrhunsko već desetljećima vladaju domaćim tržištem graševine, po pitanju proizvodnje vina, s obzirom da su vinogradi smješteni na više različitih lokacija, grožđe se sa svake pozicije u optimalnom trenutku zrelosti zasebno bere, pažljivo vinificira i odležava.

Poseban naglasak ove je godine stavljen na nove berbe koje morate kušati

“Nove berbe na tržište izlaze kada internim kušanjima utvrdimo spremnost, tako primjerice, na tržište prve izlaze linije prepoznatljivih kvalitetnih i vrhunskih graševina, zatim linija Rosé Premium i linija Rosé vina namijenjenog retailu. Riječ je o svježim vinima namijenjenim intimnijim trenutcima, za ručak, večeru ili opuštena druženja.

Vina Kutjevo nove berbe vina jednako namijenjuje i profesionalcima koji će ih poslužiti u vinskim barovima i restoranima.
Upravo takva vina, mogu zadovoljiti zahtjevne ljubitelje isto kao i one koji tek ulaze u svijet vina.

Premium linije de Gotho i Maximo, s druge strane, udovoljit će publici u potrazi za intenzivnijim doživljajem, kompleksnošću i novim nijansama okusa i mirisa, stoga dolaze na tržište nešto kasnije”, napominje glavni enolog vinarije Kutjevo Ivan Marinclin.

Maximo Oro vino butelja vina

Nagrađivana vina iz berbe 2020.

Brend vinarije Kutjevo d.d. dolazi u tipu svježeg vina s dosta voćnosti i sa stanovitim cvjetnim notama, u ustima toplo, dobro zaobljenog i skladnog tijela.

Kristalno slamnato-žute boje, s mirisom naglašena intenziteta koji upućuje na svježu jabuku, vinogradarsku breskvu, nudi i ponešto svijetlog poljskoga cvijeća. Okus je živ, s dobro ukomponiranim kiselinama. Na prvom ovogodišnjem međunarodnom ocjenjivanju vina, Mundus Vini Spring Tasting 2021. u Neustadtu linija Vrhunske graševine berbe 2020. osvojila je srebro što potvrđuje kontinuitet kvalitete koju u vinariji njeguju desetljećima.

OSVJEŽAVAJUĆE ROSE PREMIUM VINO IZ NOVE BERBE 2020.
Rosé Premium vino kupaža je sorti Pinot crni i Zweigelt. Ovo ugodno i osvježavajuće vino kristalno bistre losos boje, s privlačnim, provansalskim karakterom fine voćnosti, ide u pravcu svježeg domaćeg tamno-crvenog bobičastog i jagodastog voća te diskretnih cvjetnih nijansi koje naprosto traže da natočite još jednu čašu.

Osim navedenih vina iz berbe 2020., predlažemo da pogledate i cjelokupnu ponudu u sklopu online vinoteke na WEBSHOP KUTJEVO gdje se nude i mješoviti poklon paketi koji su uvijek rado viđen dar.

Ne zaboravite uživati u malim stvarima uz butelje vrhunskih vina koje će cijeli doživljaj podići na višu razinu. I ovog proljeća, Kutjevo d.d. misli na Vas!

Facebook Like Button