Uskršnje uređenje doma za dobro blagdansko raspoloženje

Uskrs nam je stigao, a vi ste raspoloženi za blagdansko uređenje doma? Osvježite svoj dom uskršnjim i proljetnim motivima uz malo mašte.

vijencic za uskrs

Ukrasi za vrata

Vesela pisanica
Od kolaž papira izrežite ovalni oblik jajeta i zalijepite na tvrđi kartonski papir također izrezan u istom obliku. Dobivenu pisanicu možete ukrasiti dodatkom šljokica ili manjih krugova od kolaž papira. Na vrh pisanice zalijepite mašnu i pričvrstite ju vrpcom. Neka vesela pisanica pozdravlja goste pri ulasku u vaš stan.

uskrsne-dekoracije-1

Cvjetna rapsodija
Za izradu ovog ukrasa potrebna vam je limena posuda s drškom i buket cvijeća kojeg sami možete nabaviti u vašem dućanu ili na tržnici. Buket cvijeća stavite u limenu posudu i objesite na vrata. Limenu posudu možete obogatiti ukrasnim papirom sa željenim oblicima. Umjesto limene posude možete poslužiti i drvena košarica.

Veseli kišobran
Za izradu ovog ukrasa poslužit će i najobičniji jednobojni velik kišobran. Kišobran neka bude poluotvoren, a na sredinu zavežite veliku mašnu. Neka kišobran posluži kao vaza pa u njega umetnite tulipane i narcise i objesite na vrata.

uskrsne-dekoracije-3

Ukrasi za stol

Pisanice s cvijećem
Za izradu ovog ukrasa za stol potrebni su vam: najobičnija kartonska kutija za jaja, pisanice i cvijeće po izboru. Ukoliko želite, kartonsku kutiju možete osvježiti temperom i obojiti u neku veselu boju. Pisanice poslažite u kartonsku kutiju i po njima poslažite cvijeće.

uskrs jaja dekoracija2

Čaša vaza
Na dno male staklene čaše poslažite kamenčiće i dodajte malo vode i poslažite buketiće cvijeća. Čašu možete ukrasiti trakom ili komadićem špage. Jednostavno, a drugačije.

uskrs-dekoracije

Vjenčić sa salvetnim pisanicama
Za izradu ovog vjenčića potrebni su lak i ljepilo za salvete, salvete različitih boja i oblika, akrilne boje, plastična ili striroporna jaja i karton za vjenčić.

uskrsnji vijencic

Izaberemo motiv sa salvete i izrežemo ga škarama. Odvojimo dva sloja salvete i koristimo samo onaj prvi sloj na kojem je izraženiji motiv.
Jaja obojimo u akrilne boje i pustimo da se osuše. Zatim nanosimo sloj laka i ljepila za salvete, prislonimo salvetu na željeno mjesto i prstima pritisnemo i izravnamo salvetu. Na salvetu nanesemo još jedan sloj laka, od sredine prema rubovima.
Tvrđi karton izrežite u krug u obliku vijenca i na njega polijepite pisanice i ukrasite mašnom.

uskrsne-dekoracije-2

Ako vam se ovo čini kompliciranim, stiroporna jaja možete obojiti akrilnom bojom, ukrasiti željenim motivima te zalijepiti na vjenčić.

Posuda s pisanicama
Plitku staklenu posudu s drškom ispunite slamom ili umjetnom travnom i u nju poslažite pisanice i ukrasite cvijećem.

Ukras za dnevni boravak

Ako imate gumene čizme u veselim bojama iskoristite ih za Uskršnje uređenje doma. U gumene čizme poslažite cvijeće i stavite pored tv-a, na bijelu stolicu ili stolić.

dekoracija jaja uskrs gnijezda

Autor: Sara Gorupec
Fotografija: Pixabay

Facebook Like Button