Vjenčanje: savjeti fotografa za najbolje poze na vašem vjenčanju

Kada krećete u potragu za fotografom za vjenčanja, bitno je dobro proučiti fotografije i stil fotografiranja pojedinog fotografa. Generalno govoreći, postoje dva stila fotografiranja vjenčanja.
Takozvani klasični stil i ležeran stil fotografiranja. U klasičnom stilu prevladavaju fotografije klasičnih portreta, namještenih poza u kojima se mladenci grle, ljube, gledaju jedan u drugoga. Kadrovi su pravilni, poze „namještene“. U takozvanom ležernom stilu prevladavaju spontane fotografije, uhvaćeni trenuci, „nepravilno“ kadrirane fotografije.

Međutim i u ležernom stilu fotografiranja, fotografi traže da im mladenci poziraju, samo na spontani način. Na vama je da odaberete stil fotografiranja koji se vama više sviđa, odnosno fotografa koji njeguje taj stil.

vjencanje-1

Poziranje u klasičnom stilu fotografiranja

Najčešće fotografi sugeriraju mladencima kako da se namjeste za fotografiranje. To obično bude zagrljaj, poljubac, pogled jedan prema drugome. Fotograf vas može uputiti kako pozirati, međutim, na vama je da „doradite“ poziranje. Evo nekoliko savjeta kako ćete sa par trikova ispasti ljepši na fotografiji. Uvijek okrenite vašu ljepšu stranu lica prema objektivu. Svi mamo „ljepšu“ i „manje ljepšu“ stranu lica.

Imajte to stalno na umu, da poslije, kada pregledavate fotografije ne bude, uf, tu si nisam lijepo ispala/ispao.

vjencanje-2 Otvorite oči, nemojte „škiljiti“. Smijte se prirodno, to je ključ lijepe fotografije. Naglasite svoje ruke. Nemojte skrivati ruke, na fotografiji ispadne kao da ih i nemate.
Stojte uspravno, nikada pogrbljeno. Budite opušteni. Opustite i tijelo i um. Opuštenost, odnosno zgrčenost se jako vidi poslije na fotografiji. Ako fotograf od vas traži poljubac, nemoj te „navaliti“ jedan na drugoga, već se nježno poljubite.

Poziranje u ležernom stilu fotografiranja

Svi savjeti navedeni u klasičnom stilu poziranja mogu se (i moraju) primjeniti i u ovom stilu. U ovome stilu fotografiranja, fotografi svoje mladence upućuju na neke malo drugačije poze. Umjesto da fotografije ispadnu statične, klasične, ovdje treba uvesti malo dinamike u poziranje. Ne morate stajati uvijek jedan uz drugog, odvojite se malo, potrčite jedan za drugim, fotograf će znati kako iskoristiti ovu „pozu“ i napraviti odličnu fotografiju.

vjencanje-3 Napravite šetnju, držite se za ruke, razgovarajte.

Razgovarajte o veselim i šaljivim situacijama da jedno drugome izmamite osmjeh na licu. Napravite da izgleda „slučajno“. Stanite se jedan pored drugog, neka svatko gleda u suprotnom smjeru. Ove fotografije ispadnu odlično! Stanite se jedan ispred drugog. Neka mlada bude naprijed, a mladoženja iza. Sjedite se u auto s kojim se vozite do crkve, otvorite prozore, fotograf će napraviti prekrasne kadrove. Mladoženje, podignite dragu u vis, držite ju na rukama, zavrtite se, fotografije će ispasti fenomenalno! Koristite razne rekvizite.

Natpise, štapiće sa naočalam, brkovima…
vjencanje-4 Izvadite mobitel i napravite selfie. Dok se vi fotkate sa mobitelom, fotograf će naći pravi kadar i ovjekovjećiti „selfie-ranje“. Ideja za fotografiranje ima beskonačno puno. U ovom tekstu su navedene samo neke. Smislite i vi neku svoju „posebnu“ pozu i predložite fotografu da vas tako snimi. Zibar Weddings

Facebook Like Button