Vlado Krauthaker u Pupitres boutiqueu

Na dobro poznatoj adresi ljubitelja vina i vinske kulture, u Pupitres boutiqueu, održana je još jedna u nizu edukativnih vinskih radionica. Ovog se puta brojnim vinskim entuzijastima predstavila ikona i legenda hrvatskog vinarstva i vinogradarstva – Vlado Krauthaker.

krauthaker-pupitres-1

Radionicu su uz Vladu Krauthakera, vodili i Jelena Šimić Valentić, sommelierka, konzultantica i osnivačica Pupitresa te Siniša Lasan, nositelj titule najboljeg hrvatskog sommeliera i sudac prestižnog ocjenjivanja vina Decanter World Wine Awards.

krauthaker-pupitres-2

Za ovu je priliku Vlado Krauthaker odabrao osam vina: neka kolekcionarske vrijednosti, neka toliko raritetna da ih se ne može pronaći gotovo nigdje, a neka potpuno nova. Tako su sudionici radionice imali priliku uživati u vinima: Krauthaker Zelenac 2018, Krauthaker Graševina Mitrovac 2018, Krauthaker Neuburger 2017, Krauthaker Chardonnay Rosenberg 2018, Kruthaker Pinot crni 2017, Krauthaker Blauburger 2018, Krauthaker Nebbiolo 2017, Krauthaker Merlot 2017, Krauthaker MERCS 2017, Krauthaker Graševina Kuvlakhe 2015, Krauthaker Graševina 2017 – izborna berba prosušenih bobica.

krauthaker-pupitres-3

Ovu vinsko druženje, puno izvanrednih vina i zanimljivih priča, uljepšao je i akrostih Luke Paljetka „gazdi iz Zlatne doline“, posvećen Vladi Krauthakeru, u izvedbi domaćice Jelene Šimić Valentić.

Večeri s vinarima u Pupitresu, obilježit će cijelu 2020. godinu, a njihova gostovanja Jelena Šimić Valentić opisuje kao odličan način za izravno povezivanje polaznika s vinarima kako bi iz prve ruke saznali zanimljivosti i priče iza vina: „Vinarima je to izvrsna prilika da odmah dobiju povratnu informaciju od konzumenata i ljubitelja vina, a polaznicima da s omiljenim vinarom podijele razmišljanja i iskustva.“

krauthaker-pupitres-4

U Pupitresu je dosad održano 760 vinskih radionica s istom misijom – svakodnevno slaviti vino, pridonijeti osnaživanju kulture vina i vinarstva te poboljšati kvalitetu života.

Više na: https://www.krauthaker.hr/

Uz dopuštenje: Light komunikacije (sve fotografije)

Facebook Like Button