Vodič za uređenje apartmana – detalji čine razliku

Kada su kuhinje i kupaonice u pitanju, kvaliteta je na prvom mjestu, jer traju barem 10-15 godina.

uredjenje-kupaonice-1

Ova čudna godina naučila nas je presložiti prioritete u životu, a jasno razlikovanje bitnih i nebitnih stvari iznimno je važno i za uređenje interijera, bilo da se radi o vašem domu ili apartmanu za najam.

Što je najvažnije u stanu i što, jednom kada ga uredite, sigurno nećete htjeti mijenjati idućih 10-15 godina? Odgovor je: kupaonica i kuhinja. I zato kada su kupaonice u pitanju – kvaliteta je na prvom mjestu, posebice kada su apartmani i kuće za odmor u pitanju.

uredjenje-kupaonice-2

Nitko ne želi pozive ljutitih gostiju kojima je jeftina mješalica ostala u ruci i loše ocjene zbog tuša koji curi i prska na sve strane.

U ova iznimno izazovna vremena kada je konkurencija sve veća, a gosti sve izbirljiviji, vrlo je važno napraviti razliku. Dobar dizajn, vrhunska tehnologija, garancija kvalitete, održivost, dugotrajnost… sve su to razlozi zašto se mnogi vlasnici apartmana odlučuju za Grohe.

uredjenje-kupaonice-3

Pokazat ćemo vam O’live House kuću u Bibinju pored Zadra sa šest apartmana, te ukupno 11 kupaonica i wc-a koju je uređivao arhitektonski studio Design House.

U ovom projektu O’live House vrlo je važno bilo stvoriti dojam luksuza i elegancije, pa čak i u onim apartmanima koji su jednostavniji te imaju tri i četiri zvjezdice, ali i stvoriti skladnu cjelinu kupaonica s ostatkom interijera.

uredjenje-kupaonice-4

Grohe se u ovom projektu pokazao kao idealno rješenje jer njihov široki asortiman nudi i basic proizvode po vrlo popularnim cijenama, ali i vrlo ekskluzivne linije i tehnologije koje su novitet i ekstravagancija na tržištu. U najmanji i najpovoljniji apartman s tri zvijezdice išli smo s linijom Eurostyle te tušem iz linije Tempesta Cosmopolitan System, dok su za skuplje, ekskluzivnije apartmane korišteni proizvodi iz linije Essence, a za najluksuzniji apartman oni iz dizajnerske serije Atrio.

Kako bi apartmani dobili prepoznatljivost i karakter te Instagramičnost (koja je u turizmu također važna kategorija) boja miješalica pratila je boju uređenja detalja – objasnila je Boba Blašković iz studija Design House.

uredjenje-kuhinje-5

Essence linija proizvoda posjeduje mogućnost izvedbe u raznim SPA bojama – zlatnoj, bakrenoj, crnoj, antracit… Na ovom projektu svakom apartmanu dodijena je jedna boja, tako da su mješalice u kuhinji i kupaonici usklađene s dekoracijama u mat ili sjajnoj verziji bakrene, zlatne, antracit i crne boje, što stvara dojam profinjenosti, elegancije, usklađenosti…

Jednostavnost korištenja i održavanja te mogućnost brzog čišćenja bio je vrlo važan zadatak i zato smo odabrali umivaonike, wc školjke, kadu, sudopere… s glatkim rubovima i poznatom Grohe keramikom koja ima zaštitne slojeve koji omogućavaju brzo čišćenje i vrhunsku higijenu.

uredjenje-kuhinje-6

Svi umivaonici su nasadni iz Groheove Essence linije, u manjim kupaonicama su okrugli promjera 45 centimetara, a za veće kupaonice odabrani su ovalni umivaonici. Kao što smo naglasili, u apartmanima je održavanje čistoće vrlo važno, a još je važnije smanjiti si mogućnost popravaka tijekom sezone.

Naime, iz iskustva najčešći „kvar“ u apartmanima je polomljena wc daska. Iz tog razloga su u sve apartmane ugrađene daske sa soft close mehanizmom jer osim što atraktivno i elegantno izgleda, on zapravo čuva dasku od lomova uslijed nepažljivog korištenja. Također, zbog jednostavnosti korištenja i ugradnje u kupaonicama su ugrađene Groheove bijele tuš kade te nadgradni tuš-sistemi iz linije Euphoria.

uredjenje-kuhinje-7

Za najekskluzivnije dvoetažne apartmane odabran je tuš iz serije EuphoriaSmartControl s velikom ružom promjera 310 mm, dok je u jednoetažnim apartmanima odabrana Euphoria System 260 koja također nudi izniman spa efekt osvježenja – objasnio je arhitekt Dražen Banković iz Design Housea, dodajući kako gosti postaju sve izbirljiviji te da to vrijedi posebice za luksuznije kuće za odmor i apartmane od 4 i 5 zvjezdica, u kojima gostu treba ponuditi doživljaj.

Sitnice se pamte. Detalji čine razliku. Sigurni smo da će gosti prepričavati da su u apartmanu u Hrvatskoj imali u kuhinji mješalicu iz koje je curila savršeno ohlađena voda s mjehurićima, idealna za koktel i ljetno osvježenje.

Možda neće znati da je to legendarni proizvod Grohe Blue koji je dobio brojne svjetske nagrade za inovativnost, ali to je nešto što će pamtiti i što će možda biti jezičak na vagi da se ponovno vrate na isto mjesto, kažu stručnjaci, napominjući kako bi luksuzni apartmani, vile i hoteli uvijek trebali biti inspiracija te bolji i kvalitetniji od onoga što gosti imaju kod kuće.

Uz dopuštenje: Paradigma (sve fotografije)

Facebook Like Button