4 savjeta za projektiranje kupaonice koju ćete lako održavati

Koliko god dobar dizajn kupaonice bio privlačan, čistoća iste ipak na prvom mjestu. Ako projektirate kupaonicu, trebali biste se pridržavati nekoliko osnovnih pravila i savjeta kako bi vaša kupaonica bila uvijek čista i blistava.

Na kraju krajeva, dobro projektiranje moderne kupaonice čini vašu kupaonicu iz snova još boljom, a dizajn ni u kojem slučaju ne mora biti zanemaren.

ciscenje-kupaonice-1

Pročitajte četiri savjeta o tome kako dizajnirati kupaonicu koja je jednostavna za održavanje

ciscenje-kupaonice

JEDNOSTAVAN TLOCRT I VELIKE PLOČICE

Pažljivo dizajnirajte tlocrt kupaonice kako bi odgovarao vašim zahtjevima. Kupaonice bi trebale imati što manje kutova i rubova. Bez njih, čišćenje se može obaviti brzo i učinkovito. S tim u vezi, planirajte iza zida sakriti što više nepotrebnih sakupljača prašine u kupaonici, poput vodokotlića, cijevi i kabela.

Također, što su veće pločice u kupaonici, to ih je lakše čistiti. S većim pločicama dolazi i manje fuga, što znači manje prilika za nakupljanje nečistoća.

tus kabina u razini poda i plocica

TUŠ RJEŠENJE U RAZINI PODA

Klasične kade i klasične tuš kabine imaju puno kutova i rubova, a njihovo čišćenje oduzima više vremena. Međutim, postoje jednostavni i elegantni načini da to izbjegnete. Odaberete li tuš u razini poda u kojem su položene pločice i tuš odvod ili površinu za tuširanje u razini poda, pojednostavljujete održavanje tuš prostora.

Uz to, Geberit rješenja za tuš prostore ispod poklopca odvoda kriju češalj koji efikasno sakuplja kosu i nečistoće. Češalj se može jednostavno izvaditi i očistiti.

kupaonski namjestaj police za kupaonicu

KONZOLNA RJEŠENJA ZA KUPAONSKE ELEMENTE

Temeljito čišćenje uglova i rubova je, kao što je već spomenuto, mukotrpno i oduzima puno vremena. To možete izbjeći pomnim planiranjem prostorije, ali i pravilnim odabirom kupaonskog namještaja i sanitarija. Ako se kupaonski namještaj i WC objese na predzid, odnosno ako ti elementi ne dodiruju pod, ispod se dobije prostor koji se lako čisti.

Već je oko 15 cm dovoljan razmak između poda i donjeg ruba WC školjke ili namještaja. To omogućuje lak pristup krpom ili drugim priborom za čišćenje.

ciscenje-kupaonice-2

WC ŠKOLJKA BEZ UNUTARNJEG RUBA

Konvencionalne WC školjke s rubom za ispiranje imaju problem: kamenac u vodi čini površinu ispod unutarnjeg ruba školjke hrapavom, a čišćenje izuzetno teškim. Naslage izgledaju nehigijenski i magnet su za prljavštinu. Stoga, što je površina jednostavnija, to je lakše čistiti keramičku WC školjku. Moderne WC školjke rade se bez unutarnjeg ruba.

Uz dopuštenje: In medias res (sve fotografije)

Facebook Like Button