Čista i blistava kupaonica ogledalo je vašeg doma

Kako će vaša kupaonica uvijek blistati?
Čista kupaonica je ogledalo vašeg doma i vaše urednosti, a kako bi bila lijepa i uredna u svakom trenutku u nastavku vam donosimo nekoliko savjeta.

OVDJE saznajte koja su prirodna sredstva najbolja za eko čišćenje doma

kada kupaonica

Kako bi kupaonica bila čista potrebno je s vremena na vrijeme ukloniti svu prljavštinu i prašinu sa površina koja se skuplja svakodnevno.
Na svim površinama su prisutne mrtve stanice kože i prašina koje valja prebrisati što češće, a isto tako za potpunu čistoću je potrebno zamijeniti krpe i spužvice za čišćenje, koje je najbolje mijenjati nakon svakog čišćenja.

kupaonica-1

Ručnike za brisanje nakon tuširanja možete koristiti i do 4 puta, samo je važno da ih nakon tuširanja lijepo objesite kako bi se osušili.
Što se pak tiče ručnika za brisanje ruku, njih bi trebali mijenjati češće jer se oni prljaju puno brže. Njih je najbolje mijenjati svaki dan.

Tepih u kupaonici je najbolje oprati svakih tjedan dana jer je on glavno odlagalište kose, prašine, fekalija, bakterija i mrtvih stanica kože.

kupaonica-2

Zastor kade ili tuš kabine bi trebalo prati svakih par mjeseci, najbolje 4 puta godišnje kako se ne bi stvorila plijesan. Nakon pranja zastore je potrebno potpuno osušiti.

Sapuni za čišćenje lica najčešće imaju rok trajanja oko godinu dana pa ih je najbolje nakon tog vremena zamijeniti novima, ukoliko ih još niste iskoristili do kraja.

Spužvice za pranje tijela treba mijenjati jedanput mjesečno jer se na njima skupljaju mrtve stanice kože, koje stvaraju bakterije.

kupaonica-3

Aplikatore i kistove za nanošenje šminke na lice je potrebno nakon svake upotrebe očistiti sapunom i toplom vodom, kako se na njima ne bi namnožile bakterije. Svakih pola godine se preporuča stare aplikatore zamijeniti novima jer je to najsigurnije bez obzira koliko ih vi održavali nakon upotrebe.

Četkice za zube mogu biti pogodno mjesto za stvaranje bakterija, pa ih je najbolje mijenjati svakih tri mjeseca, kako bi bili sigurni da u usnu šupljinu ne unosite bakterije.

Facebook Like Button