Vogue – Voice of a Century

Stotinu se godina britanski Vogue nalazi na čelu mode, ljepote, portretiranja i stila života. Sada, kao znamenita tiskovina prikuplja fotografije, ilustracije, dopisivanja, naslovnice i nove intervjue sa stotinu renomiranih Vogueovih suradnika, te tako Voice of a Century postaje antologija kojoj nema ravne.

Ovo ograničeno izdanje, od samo 1960 ručno ušivenih primjeraka, sa sadržajem na 504 stranice, pojedinačno je potpisano od strane minimalno osam Vogueovih suradnika. Osobne komentare i uspomene stotinu najprestižnijih Vogueovih ljudi prate i prekrasni vizualni materijali kako to ovakvom izdanju i priliči.

vogue-voice-of-a-century-1

U njemu se nalaze riječi urednika i fotografa koji prenose svoja osobna iskustva pa se tako primjerice Jerry Hall prisjeća sada kultnih snimki Grace Coddington i Normana Parkinsona. Jean Shrimpton se osvrće na svoje slavno partnerstvo s Davidom Baileyem. Kate Moss proživljava snimku jahanja na slonu s Christy Turlington snimljenu u Nepalu. Bianca Jagger govori o svom Vogue trenutku na naslovnici magazina u Parizu. Juergen Teller ponovno oživljava svoj nadrealni sastanak s modnom urednicom Isabellom Blow.

U ovom raskošnom izdanju prethodne neobjavljene prepiske bacaju novo svijetlo na rad slavnih suradnika kao što su Cecil Beaton, Clifford Coffin, Michael Cooper, Lee Miller, Norman Parkinson, Helmut Newton i mnogi drugi tijekom stogodišnje povijesti najelitnijeg modnog izdanja na svijetu.

vogue-voice-of-a-century-2

Ručno ukoričen u kožu od stane vrhunski knjigoveža iz Milana s pozlaćenim rubom Voice of a Century biti će na meti mnogih kolekcionara u sljedećim desetljećima. Kako bi završnica ovog pothvata imala bajkovito lijep završetak ova knjiga velikog formata, 290 x 350 mm, upakirana je u platnenu kutiju.

 

Tekst uz dopuštenje Wish hr partnera, Quintessentially Lifestyle.
Quintessentially

Facebook Like Button