Sankt Peterburg: Zabava i hrana na ruski način

Sankt Peterburg božanstveni je grad koji ćemo vam predstaviti kroz najbolje restorane, noćne klubove i odlične hotele.

Restorani Sankt Petersburga

Prvi od restorana koji vam preporučujemo je ruski restoran Chekhov smješten u Petropavlovskoj ulici. Zadivit će vas specijalitetima ruske kuhinje i interijerom u stilu ladanjskih kuća 19. stoljeća.

U restoranu je posebno uređena i društvena soba u kojoj gosti mogu uživati u kartanju ili partiji šaha, što dodatno doprinosi doživljaju ruske ladanjske kuće. Za večeru u ovom restoranu za slijed od 5 jela i piće po osobi izdvojit ćete od 1,500 do 2.500,00 rubalja, što bi, ako računamo u Kunama, bilo od 200 do najviše 350 Kuna.

Ako ste u samom centru grada, restoran koji će vas jednako osvojiti svojim specijalitetima je Abrikosoff. Već sam ulazak u ovaj restoran znači odlazak u drugi svijet, dizajn interijera ovog restorana odvući će vas u predrevolucionarno razdoblje Sankt Peterburga, početak 20. stoljeća.

Restoran nudi tradicionalna ruska jela, kao i jela iz talijanske i francuske kuhinje. Obzirom na to da se nalazite u samom centru grada, za jelo ćete izdvojiti malo više nego u drugim restoranima, od 3.500,00 do 5.000,00 rubalja, što bi bilo od oko nekih 800 Kuna.

Na Nevskom prospektu možete naići i na restoran Porto Maltesse koji će vas iznenaditi svojim ribljim specijalitetima. Ono što će bi vam moglo biti zanimljivo jest činjenica da svo osoblje potječe s prostora bivše Jugoslavije, što znači da nećete morati lomiti jezik pri narudžbi jela. Cijena jednog jela iznosi od 400 do 700 rubalja, znači od 60 do 100 Kuna.

Informacije o ovim i drugim restoranima možete naći i na web stranici Pulpolocal.

Noćni klubovi

Ako želite upoznati grad, morate iskusiti kako on diše i noću. Ponuda noćnih klubova je raznolika, što znači da će ljubitelji različitih glazbenih žanrova doći na svoje.

Metro je noćni klub na tri etaže, a svaka od etaža ima svoj glazbeni žanr.
U noćnom klubu Moloko svakog vikenda gostuje neki bend, cijene pića inače nisu visoke, no variraju ovisno o bendu koji gostuje.

Klub Money Honey zaista je poseban klub jer vas njegov dizajn interijera vodi na Divlji Zapad. Svake večeri gostuje neki bend, a u glazbi možete uživati i uz partiju biljara.

Red Fox Jazz Club vraća nas u 30-e i 40-e godine prošlog stoljeća. Kao i u klubu Money Honey, svake večeri gostuje bend čiji vas lagani jazz ritmovi iznenađujuće lako odvuku na plesni podij.

Valja napomenuti kako većina klubova u Sankt Peterburgu funkcionira na temelju prijave na popis, bez koje su vam šanse za ulazak u klub male.

I na samom kraju, kako bi se odmorili od gradske gužve i izlazaka po gradu, predlažemo vam nekoliko hotela.

Hoteli Sankt Peterburga

Hotel Domina Prestige ponosno stoji sa svojih pet zvjezdica samo par minuta hoda od katedrale svetog Izaka. Odlikuje se posebnim dizajnom svake sobe, klimatiziranim prostorima, talijanskim restoranom te cocktail barom. Cijene soba kreću se od 700 Kuna naviše.

Hotel Corinthia sa svojih pet zvjezdica nalazi se u samom centru Sankt Peterburga. Sobe su uređene klasičnim stilom, a svaka je opremljena i sa plazma televizorima, klima uređajima i luksuznim kupaonicama. Slobodno vrijeme možete provesti i u hotelskoj teretani i spa centru. Cijene soba kreću se od 800 Kuna naviše.

Hotel Golden Triangle nalazi se samo sto metara od Nevskog prospekta, a smješten je u zgradi iz 19. stoljeća. Namještaj u svim sobama izrađen je od mahagonija, a u njima se nalaze plazma televizori i klima uređaji. Cijene soba kreću se od 600 Kuna naviše.

Autor: Ante Vojnović

Facebook Like Button