Zašto nastaje pigmentacija kože i kako ju tretirati?

Sitne pjegice na licu neke riđokose ljepotice ili plavuše oduvijek su mi bile beskrajno simpatične, ali moja flekica na obrazu ne može se nikako okarakterizirati na taj način.

Oduvijek sam voljela lješkarenje na suncu i to od prvih proljetnih zraka pa do kasnih toplih jesenskih dana. Kada god je to bilo moguće sunce i ja smo zajedno provodili vrijeme. U vrijeme moje rane mladosti, a i u zrelijim godinama sredstva za zaštitu svakako su bila sveprisutna no iskreno ja ih nisam zdušno koristila. Možda u neko najkritičnije vrijeme najjačeg sunca na plaži.

I onda, naravno, jednog lijepog dana na mom obrazu pojavila se smeđa flekica koja se počela širiti. Nije mi isprva jako smetala, ali kada joj je veličina došla do omanje kovanice nisam bila sretna. Počela mi je zaista smetati.

Otišla sam u svoj omiljeni salon Skin Paradise i zamolila moje stručne njegovateljice da se obračunaju sa smećkastom flekom kako je god to moguće.

Idemo ispočetka, ponavljanje je majka mudrosti

Naravno da sam mnogo puta čula i pročitala razne savjete za očuvanje kože, kako tijela tako i nježnog lica, ali očito nisam bila disciplinirana. Zato smo ponovili gradivo od početka u salonu u kojem bi čovjek mogao boraviti beskonačno zbog predivne atmosfere i žena koje se osjetno i iskreno brinu oko vas.

Na koži lica i tijela, posebno na remenima, dekolteu i rukama, pjege i razne mrljice pojavljuju se kao posljedica izlaganja suncu, no i genetika tu može dati svoj obol.

Genetiku ne možemo mijenjati – no ipak, na flekice možemo uspješno utjecati i to snažnom zaštitom za kožu s nepravilnostima u pigmentaciji.

Šteta koju UVA i UVB sunčeve zrake nanose našoj koži velika je i nepovratna, a jedini način da se od tih štetnih utjecaja zaštitimo je redovito nanošenje proizvoda s visokim SPF-om. Između ostalog, redovitim nanošenjem krema s visokim zaštitnim faktorom, spriječit ćete nastajanje tamnih mrlja uzrokovanih štetnim sunčevim zračenjem.

Ne odgađajte posjet stručnjaku

Internet ne može zamijeniti stručnu pomoć, stoga ako vam ni jedan od savjeta dugoročno ne pomogne, posjetite stručnjaka za lice i kožu dermatologa kako biste se konzultirali te našli rješenje za neugodne tragove na koži.

hiperpigmentacija žena pjege lice bauty

Melan 130 + pigment control

Za početak sam dobila izvrsnu tonirajuću kremu Melan 130 zaštitni faktor, nisam mogla vjerovati kada sam čula brojku:) u kojoj je još i pigmentacijska kontrola.

Sastojci djeluju na nježnu depigmentaciju postojećih fleka i pomažu regulirati sintezu melanina i prevenirati nastajanje novih fleka. Bolje ne može:)
Uz UVB 131 i UVA 67 ovaj super proizvod sadrži i važan spektar zaštite od IR (infracrvenog) i HEV zračenja koji dokazano uzrokuje najdublja i najjača oštećenja kože.

Tekstura ovog osobitog i jedinstvenog proizvoda je svilenkasta i nježno obojena pigmentima koji daju trenutni učinak ujednačenosti tona kože te uspješno prikriva sitne nedostatke na licu.

AKO NISTE ZNALI

HEV (high energy visible light) je vrsta zračenja koja dopire iz svih vrsta elektronskih uređaja poput mobitela, televizora, kompjutera, a dokazano prodire i do dubljih slojeva dermisa uzrokujući nastanak hiperpigmentacija i melazme te oštećenja na staničnoj razini.

Drugim riječima, mogućnost hiperpigmentacije vreba sa svih strana, a ne samo izravno od sunčevih zraka, zato pamet u glavu i kremu na lice:)

Skin Paradise, Gundulićeva 48, Zagreb
Autor: Diana Mikloš, glavna urednica Wish hr portala

Facebook Like Button